Αρχική » Καλαματιανός Διονύσης-Χαράλαμπος: «Ανάπτυξη για την ορεινή Ηλεία»



«Απευθυνόμαστε στους πολίτες και τους ζητάμε να εμπιστευθούν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., γιατί γνωρίζουμε και έχουμε τη βούληση να αγωνιστούμε υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας» τόνισε σε πολλούς συμπολίτες μας στο Πανόπουλο ο Διονύσης Καλαματιανός.
Εξειδικεύοντας την προγραμματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., σημείωσε πως δίνει έμφαση στην ενίσχυση του εισοδήματος των αγροτών και των κτηνοτρόφων, των εργαζόμενων, της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και των συνταξιούχων. Παράλληλα, εστιάζει στην αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους, στην ενδυνάμωση της δημόσιας υγείας και παιδείας, με ένα δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος που θα προσφέρει ασφάλεια και προστασία στον πολίτη, ενώ στοχεύει και σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο.


«Χρειάζεται ένα νέο πρόγραμμα που θα επικεντρώνεται στην ίδια την παραγωγή. Η ορεινή Ηλεία είναι μια αγροτική και κτηνοτροφική περιοχή. Αν δεν στηριχθεί η παραγωγή και οι άνθρωποί της, τότε δεν θα υπάρξει μέλλον για την τοπική οικονομία. Πρέπει, λοιπόν, να δώσουμε έμφαση στον αγροτικό-κτηνοτροφικό τομέα και να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει ο τόπος μας, ώστε να υπάρξει προοπτική και ανάπτυξη για όλους.»
Στη συνέχεια απαρίθμησε μια σειρά από σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος, μεταξύ άλλων:
• εκτόξευση του κόστους παραγωγής, με τις ανατιμήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, στα καύσιμα, στις ζωοτροφές και στα αγροεφόδια,
• παλιές οφειλές, δάνεια και κίνδυνος κατασχέσεων,
• μειωμένη απορροφητικότητα των παραγόμενων προϊόντων, όπως η σταφίδα, εξαιτίας και της χαμηλής αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών.
Αναφερόμενος, ειδικά, στο αγροτικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., υπογράμμισε πως δίνει συγκεκριμένες και ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα των παραγωγών. Μεταξύ άλλων, προβλέπει:
• μη καταβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο για αγροτική χρήση σε όλους τους παραγωγούς,
• επιδότηση στην αγορά λιπασμάτων και ζωοτροφών,
• αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, με θεσμοθέτηση της προκαταβολής αποζημιώσεων,
• προστασία της αγροτικής γης από πλειστηριασμούς,
• χορήγηση μικροπιστώσεων έως 25.000 ευρώ, με την εγγύηση του Ταμείου Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης,
• αύξηση του αφορολόγητου στα 10.000 ευρώ,
• προστασία από τον αθέμιτο ανταγωνισμό και έλεγχος των ελληνοποιήσεων,
• ανασχεδιασμός και ανακατεύθυνση των πόρων της νέας ΚΑΠ για στήριξη των ασθενέστερων αγροτών.
Επιπλέον, πρόσθεσε πως πρέπει να δρομολογηθούν και άλλες παρεμβάσεις, όπως ο εξηλεκτρισμός και η προσβασιμότητα των κτηνοτροφικών μονάδων και η βελτίωση του υφιστάμενου οδικού δικτύου. Επίσης, χρειάζεται να υπάρξει μέριμνα για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, καθώς η ορεινή Ηλεία διαθέτει τις προϋποθέσεις και τα αξιοθέατα για να προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το μοναδικό δρυοδάσος της Κάπελης και της Φολόης.
«Δεν αντέχουμε να βλέπουμε τις κοινότητές μας να ερημώνουν. Πρέπει να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες για εργασία, με αξιοπρεπή δημόσια υγεία και παιδεία. Για να μπορέσουν οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και τα νέα παιδιά να παραμείνουν στον τόπο τους, αλλά και να γυρίσουν πίσω αυτοί που έφυγαν για μια καλύτερη τύχη.»
Κλείνοντας, ο Διονύσης Καλαματιανός τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι κόμμα εξουσίας και θα αγωνιστούμε με όλες τις δυνάμεις μας για να ανατραπούν οι πολιτικοί συσχετισμοί. Δώστε μας δύναμη για να αποτρέψουμε μια παντοδύναμη, ανεξέλεγκτη και ασύδοτη κυβέρνηση.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00