Αρχική » Καθαρισμός των φρεατίων της Αμαλιάδας με μια νέα πρωτοποριακή, φιλική προς το περιβάλλον μέθοδο

Καθαρισμός των φρεατίων της Αμαλιάδας με μια νέα πρωτοποριακή, φιλική προς το περιβάλλον μέθοδο

από Maria Petroutsa

Μία πρωτοποριακή, φυσική και άκρως φιλική για το περιβάλλον λύση για τον καθαρισμό των φρεατίων, ξεκίνησε πιλοτικά τα τελευταία 24ωρα -αρχής γενομένης με τα φρεάτια του κέντρου της Αμαλιάδας- η αντιδημαρχία Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Ηλεκτροφωτισμού, Ανακύκλωσης και Ποιότητας Ζωής.
Η νέα μέθοδος συμβάλλει στον άμεσο καθαρισμό και, παράλληλα, στην προστασία του περιβάλλοντος και την διατήρηση της ισορροπίας του οικοσυστήματος. Ειδικότερα, με τη συγκεκριμένη μέθοδο στα λύματα ρίχνονται μικροοργανισμοί, ενώ πρόκειται για ένα φυτικό υλικό, το οποίο κάνει βιοδιάσπαση του οργανικού φορτίου.
Επί της ουσίας, οι μικροοργανισμοί «τρώνε» τα συσσωρευμένα λύματα, τα λίπη και τις οσμές σε ποσοστό 100% και αυτό που μένει είναι εντελώς άοσμο και φιλικό προς το περιβάλλον, ενώ το υλικό είναι αδειοδοτημένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Σε πρώτη φάση, η συγκεκριμένη μέθοδος χρησιμοποιήθηκε από το δήμο Ήλιδας μέσω δωρεάς των υλικών, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Ντίνο Τρικόγια να ευχαριστεί την εταιρεία που προχώρησε στη διάθεσή του.
Σε δεύτερο στάδιο, η συγκεκριμένη μέθοδος καθαρισμού των φρεατίων, αναμένεται να επεκταθεί και στα υπόλοιπα φρεάτια του Δήμου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00