Αρχική » Ιωάννα Μάνδρου για Παπαγγελόπουλο – Τουλουπάκη: Ήταν οργανωμένη παραπληροφόρηση

Ιωάννα Μάνδρου για Παπαγγελόπουλο – Τουλουπάκη: Ήταν οργανωμένη παραπληροφόρηση

από Άκης Χουζούρης

Για οργανωμένη διαρροή, όσον αφορά τις αρχικές, λανθασμένες πληροφορίες για τους λόγους παραπομπής του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της Ελένης Τουλουπάκη, οι οποίοι τελικά δεν σχετίζονται με το σκάνδαλο Novartis, έκανε λόγο η Ιωάννα Μάνδρου, ζητώντας παράλληλα συγγνώμη.

Η δημοσιογράφος μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι «η πληροφόρηση που είχαμε από τις ανώτατες δικαστικές πηγές, όλος ο ελληνικός Τύπος, δεν ήταν σωστή» και σημείωσε ότι αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στα 38 χρόνια της καριέρας της.

«Εγώ που δεν είμαι ποτέ επιπόλαιη, πιστεύω ότι ήταν οργανωμένη (η διαρροή)» ενώ παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι πολιτικά τα κίνητρα της εσφαλμένης πληροφόρησης.

«Έχω πραγματικά πάθει σοκ, δεν μου έχει ξανατύχει ποτέ, δεν νομίζω ότι έχει τύχει σε κανέναν ποτέ, αισθάνομαι πραγματικά την ανάγκη να φύγω από αυτό το επάγγελμα. Να παραιτηθώ. Αυτή την ανάγκη αισθάνομαι…»

Στην ερώτηση αν ήταν «στημένο» η δημοσιογράφος απάντησε: «Δεν μπορώ να το θεωρήσω λάθος ή αφελές…».

Και γραπτή επανόρθωση

Νωρίτερα η Ιωάννα Μάνδρου είχε ζητήσει συγγνώμη από τους αναγνώστες της Καθημερινής, όταν σε νέο ενυπόγραφο ρεπορτάζ της για τους πραγματικούς λόγους παραπομπής του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της Ελένης Τουλουπακη έγραψε:

«Σημειώνεται ότι η πληροφόρηση αργά χθες το βράδυ για παραπομπή Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη για την ενοχοποίηση των δέκα πολιτικών δεν ανταποκρινόταν στην αλήθεια, ήταν ψευδής και ως εκ τούτου η υπογράφουσα στο μέτρο που της αναλογεί η ευθύνη απέναντι στους αναγνώστες μας ζητά συγγνώμη. Επίσης σημειώνεται ότι το σύνολο του Τύπου δημοσίευσε τις ίδιες πληροφορίες, ενώ οι πηγές των πληροφοριών αυτών υπήρξαν ανώτατες δικαστικές πηγές».

Πηγή:http://www.topontiki.gr


Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00