Αρχική » «Άρτιο το αποτέλεσμα στο δημοτικό σχολείο Ανδραβίδας» – Ικανοποίηση από Ζαχαράκη και Νικολακόπουλο

Άρτιο το αποτέλεσμα στο δημοτικό σχολείο Ανδραβίδας!
Ήταν το πρώτο έργο για το οποίο συνεργάστηκαν ο βουλευτής και η Υφυπουργός με κυβέρνηση τη Ν.Δ.

Η κοινή προσπάθεια απέφερε ένα άρτιο αποτέλεσμα και τόσο η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη όσο και ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος αισθάνονται δικαιωμένοι για το δημοτικό σχολείο της Ανδραβίδας, τις εγκαταστάσεις του οποίου επισκέφθηκαν την Παρασκευή κατά την διάρκεια της επίσκεψης της Υφυπουργού στην Ηλεία.

Πρόκειται για το δημοτικό σχολείο, το παλιό κτίριο του οποίου υπέστη σημαντικές ζημιές από το σεισμό του 2019μ που έπληξε την περιοχή, και από την πρώτη στιγμή είχε κριθεί αναγκαία η μετεγκατάστασή του σε νέο χώρο. Η προσπάθεια για την εξεύρεση ικανοποιητικής λύσης ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή, ήταν άλλωστε δέσμευση και του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που είχε επισκεφθεί την περιοχή τον Ιούνιο του 2019, και ήταν το πρώτο θέμα που είχε θέσει ο Ανδρέας Νικολακόπουλος ως νέος βουλευτής στην τότε Υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Το ενδιαφέρον όλων των πλευρών ήταν έντονο και ο κ. Νικολακόπουλος αμέσως μετά την συνάντησή του με την κα Ζαχαράκη, στην διάρκεια της οποίας της είχε εκθέσει το πρόβλημα και η ίδια ανταποκρίθηκε άμεσα για την δρομολόγηση λύσης, είχε επισκεφθεί τις ‘Κτιριακές Υποδομές’ Α.Ε. (ΚτΥΠ) που ανέλαβαν την εγκατάσταση νέων αιθουσών σε νέο χώρο προκειμένου να στηθεί από την αρχή ένα νέο, ασφαλές και λειτουργικό σχολείο για το μαθητικό δυναμικό της περιοχής.

Οι διαδικασίες κινήθηκαν με γοργούς ρυθμούς για την δημιουργία ενός σχολείου των προδιαγραφών που λειτουργεί σήμερα, αποδεικνύοντας ότι η ισχυρή πολιτική βούληση, η κοινή προσπάθεια και η καλή συνεργασία της κεντρικής πολιτικής εξουσίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε συνδυασμό με την εξαιρετική δουλειά των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης, αποφέρουν πολύ καλά αποτελέσματα σε χρόνους μάλιστα που πολλές φορές ξεπερνούν και τους χρόνους του δημοσίου.

Τον χώρο είχε επισκεφθεί ο κ. Νικολακόπουλος και τον Αύγουστο του 2020, λίγο πριν την έναρξη τότε του σχολικού έτους και είχε δει από κοντά την πορεία του έργου, η νέα επίσκεψη ωστόσο που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή μαζί με την κα Ζαχαράκη άφησε και τους δύο όχι απλά ικανοποιημένους αλλά εντυπωσιασμένους από το άρτιο έργο το οποίο έχει παραδοθεί και λειτουργεί στον χώρο της εκπαίδευσης.

Πρόκειται για ένα σχολείο που περιλαμβάνει 15 σχολικές αίθουσες, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αίθουσα πληροφορικής, γήπεδα, κ.α., καθιστώντας το δημοτικό σχολείο της Ανδραβίδας ως ένα σύγχρονο, ασφαλές και λειτουργικό σχολείο, ο προϋπολογισμός του οποίου ανήλθε σε 1.020.000,00 ευρώ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Όπως ανέφερε ο κ. Νικολακόπουλος, το δημοτικό σχολείο της Ανδραβίδας είναι ένα από τα πολλά έργα στο νομό μας σε επίπεδο εκπαίδευσης, όπως το δημοτικό σχολείο της Μανωλάδας που βαίνει σε ολοκλήρωση, το ΓΕΛ Λεχαινών που είναι έτοιμο, το Γυμνάσιο- Λύκειο Καράτουλα το οποίο μετά από παλινωδίες παραδόθηκε, καθώς και το Μουσικό Σχολείο Ηλείας στο Βαρθολομιό, η σύμβαση του οποίου υπεγράφη με τον ανάδοχο.

“Είμαστε πραγματικά ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα στο δημοτικό σχολείο της Ανδραβίδας, είναι ένα θέμα που το τρέξαμε από την πρώτη στιγμή και θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά την Σοφία Ζαχαράκη, η οποία ως υφυπουργός παιδείας τότε ανταποκρίθηκε και προχώρησε τάχιστα όλες τις διαδικασίες και φυσικά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος είχε δεσμευθεί από την πρώτη στιγμή για το συγκεκριμένο έργο” είπε ο κ. Νικολακόπουλος και τόνισε ότι τα έργα στον χώρο της εκπαίδευσης δεν σταματούν εδώ για το νομό Ηλείας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00