Αρχική » ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΙΜΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΟΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΙΜΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΟΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

από Άκης Χουζούρης

Οι θετικές εξελίξεις για το τρένο…

και το αποτέλεσμα μιας διαρκούς πίεσης !

ΟΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ

ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ

ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για τις θετικές όσο και αναμενόμενες εξελίξεις που αφορούν στο τρένο και στο έργο ειδικότερα ενεργοποίησης της γραμμής Κάτω Αχαΐας – Πύργου, εξέφρασε με δήλωσή του ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Πρόκειται – όπως είπε – για ένα από τα πλέον σημαντικά, και από πλευράς μεταφορών και από πλευράς τουριστικής ανάπτυξης έργα, και εξαιρετικώς χρήσιμο για την εξυπηρέτηση πολιτών, για το οποίο ο ίδιος ο κ. Νικολακόπουλος είχε εξαντλήσει κάθε προσπάθεια ασκώντας την μεγαλύτερη δυνατή πίεση για να προχωρήσουν οι μελέτες του, κάτι που τελικώς γίνεται με αρχή την ολοκλήρωση εκείνης που αφορά στην Α΄ Φάση Αναβάθμισης του σιδηρόδρομου που φθάνει μέχρι και τον Πύργο…

ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

ΜΕ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΚΟΤΤΑΡΑ

Να σημειωθεί ότι ο κ. Νικολακόπουλος είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ Αθανάσιο Κοτταρά, με τον οποίο υπήρξε αναλυτικού επιπέδου συνεργασία για όσα εκκρεμούσαν και έπρεπε να γίνουν. Μεταξύ αυτών των συναντήσεων καθοριστικές ήταν αυτές που πραγματοποιήθηκαν, η πρώτη ένα χρόνο σχεδόν νωρίτερα στις 7 Ιουνίου του 2021 και η δεύτερη στις 13 Μαρτίου του τρέχοντος έτους. Επίσης ο κ. Νικολακόπουλος που παρακολουθούσε από κοντά όλα τα θέματα του σιδηροδρόμου σε συνδυασμό και με άλλες αναπτυξιακής προοπτικής παρεμβάσεις, επισκέφθηκε και ενημερώθηκε επιτόπου για τα έργα ανακαίνισης του ΟΣΕ Πύργου συνεργαζόμενος και με την Σταθμάρχη Νεκταρία Ψυχομάνη.

Στις ανωτέρω επαφές του Ηλείου κοινοβουλευτικού συζητήθηκε η μελέτη του έργου ύψους 48 εκατ. ευρώ με την ανάλογη εξασφάλιση της χρηματοδότησης από πόρους του ΕΣΠΑ με στόχο την επισκευή, ανακαίνιση και αναβάθμιση της γραμμής μέχρι τον Πύργο και βεβαίως των Σταθμών που περιλαμβάνονται στην συγκεκριμένη διαδρομή.

ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΚΑΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΛΛΗΝΗ

Μάλιστα στις συναντήσεις ο βουλευτής της ΝΔ έθετε πάντα και το ζήτημα της σύνδεσης της Κυλλήνης, με το υπό ενεργοποίηση σιδηροδρομικό δίκτυο λόγω της μεγάλης κίνησης του λιμανιού για τα νησιά του Ιονίου αλλά και της έντονης τουριστικής εξέλιξης της περιοχής ώστε να προχωρήσει η διαδικασία για την σχετική μελέτη.

Ο κ. Νικολακόπουλος αντιλαμβανόμενος την σημασία αυτών των παρεμβάσεων έκανε ότι είναι δυνατόν για επίσπευση όλων των απαιτούμενων ενεργειών πιστεύοντας ότι η γραμμή θα πρέπει να προσεγγίσει όσο πιο σύντομα γίνεται την κανονικοποίησή της.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00