Αρχική » Θα χάσουν τελικά από µία έδρα Αχαΐα και Ηλεία ή όχι;

Θα χάσουν τελικά από µία έδρα Αχαΐα και Ηλεία ή όχι;

από Άκης Χουζούρης

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Πελοπόννησο” επικρατεί σκεπτικισµός σχετικά µε την αλλαγή ή µη του «χάρτη» της Απογραφής του πληθυσµού.

Η εφημερίδα, ανέδειξε προ ημερών το θέμα, γιατί επικρατεί αναβρασµός στους κόλπους όλων των κοµµάτων (σ’ επίπεδο περιφέρειας), καθώς αν ισχύσει η Απογραφή του 2021, θα «µεταφερθούν» στην Αττική 26 βουλευτικές έδρες(!) και 2 θα χάσει η Αιτωλοακαρνανία και από 1 Αχαΐα και Ηλεία.

Ειδικά, σε ρεπορτάζ που δημοσίευσε το «Πρώτο Θέµα», επισηµαίνεται ότι «επιτελείς του Μαξίµου δεν βιάζονται ν’ αποδεχθούν την αλλαγή του εκλογικού χάρτη».

Η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία τον ∆εκέµβριο θα παραδώσει τα τελικά – επίσηµα αποτελέσµατα της απογραφής και ακολούθως οφείλει µέχρι τον Μάρτιο να συντάξει το σχετικό Προεδρικό ∆ιάταγµα µε την αποδοχή του αποτελέσµατος να γίνεται µε άλλο Π∆ του υπουργείου Εσωτερικών. Το άγνωστο αυτή τη στιγµή είναι ο χρόνος που θα προκηρυχθούν οι βουλευτικές εκλογές.

Για να µείνουν τα πράγµατα ως έχουν και να µην «µετακινηθούν» οι 26 έδρες της περιφέρειας στο κέντρο, πρέπει να µην σπεύσει το ΥΠΕΣ να εκδώσει το δικό του Π∆, οπότε οι εκλογές θα διεξαχθούν µε τα στοιχεία της Απογραφής του 2011.

Οι πιέσεις, για προφανείς λόγους, έχουν φέρει σε διληµµατική θέση την κυβέρνηση, που δεν θέλει να δυσαρεστήσει τους µεν ή τους δε υποψήφιους βουλευτές!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00