Αρχική » Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ

από Άκης Χουζούρης

Με πραγματικά στοιχεία η μείωση

του χρόνου απονομής συντάξεων!

*Σε επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο

η πρόταση για παραγραφή στη δεκαετία

οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Η επίσπευση των διαδικασιών και η ταχύτερη απονομή των συντάξεων, επαναδιατυπώθηκε στην συνάντηση που είχε με τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Προ ημερών ο κ. Νικολακόπουλος, σε συνέχεια των παρεμβάσεών του για την επίσπευση της έκδοσης εκκρεμών συντάξεων, είχε συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΕΦΚΑ Παναγιώτη Δουφεξή, με τον οποίο συζήτησε σημαντικά θέματα που απασχολούν τους υπό συνταξιοδότηση συμπολίτες μας και κατά την διάρκεια της συνάντησής του με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Χατζηδάκη, επιβεβαιώθηκαν τα στοιχεία τα οποία είναι άκρως ενθαρρυντικά και βάζουν τέλος στις καθυστερήσεις που είχαν καταγραφεί τα προηγούμενα χρόνια.

Ο κ. Νικολακόπουλος χαρακτήρισε ιδιαιτέρως θετικό το γεγονός ότι έχουν επισπευσθεί όλες οι διαδικασίες και η απονομή συντάξεων έφθασε περίπου στις 30.000 μηνιαίως, ενώ απομένουν άλλες 60.000 περίπου για τα έτη 2021 και 2022.

Ψηφιοποίηση και αναβάθμιση επιτάχυναν τις διαδικασίες

Σε αυτό έχει συμβάλλει και ο ψηφιακός μετασχηματισμός με το e-ΕΦΚΑ και με την αναβάθμιση του λογιστικού συστήματος επιταχύνονται οι διαδικασίες για την διεκπαιρέωση των περιπτώσεων που αφορούν στην παράλληλη ασφάλιση των εν δυνάμει συνταξιούχων. Το σύστημα έχει γίνει περισσότερο ευέλικτο και η έκδοση συντάξεων γίνεται πλέον πιο γρήγορα.

Σε θετική κατεύθυνση είναι και το θέμα που έχει θέσει κατ’ επανάληψη ο κ. Νικολακόπουλος και αφορά στην ανάγκη μείωσης του χρόνου, τα δέκα έτη, με τον οποίο θα γίνεται η παραγραφή παλαιών οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Ο κ. Χατζηδάκης διαβεβαίωσε ότι το συγκεκριμένο θέμα θα έρθει προς συζήτηση και λήψη απόφασης στο Υπουργικό Συμβούλιο το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Εξετάζεται επιπλέον η δυνατότητα, και μάλιστα υπάρχει θετικό κλίμα, όπως ισχύει και προς τις οφειλές στην εφορία, να υπάρξει σχετική ρύθμιση ώστε να αυξηθούν οι δόσεις για την καταβολή οφειλών και προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Καινοτόμες πρωτοβουλίες

Το Υπουργείο ετοιμάζεται να προχωρήσει και σε άλλες καινοτόμες πρωτοβουλίες, με περαιτέρω ψηφιοποίηση του συστήματος, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Μέσω νέων εφαρμογών θα απλοποιηθεί η διακίνηση των απαραίτητων εγγράφων για τους ασφαλισμένους που βρίσκονται στην αναμονή για την χορήγηση σύνταξης και η διεκπεραίωση των υποθέσεων θα γίνεται ταχύτερα.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Νικολακόπουλος συνεχάρη τον κ. Χατζηδάκη για το έργο το οποίο γίνεται και έχει αποφέρει καρπούς, καθώς ξεπεράστηκαν εμπόδια και παθογένειες του συστήματος και με κομβικές παρεμβάσεις από την πλευρά του αρμόδιου Υπουργείου και των εμπλεκόμενων υπηρεσιών έχει επιτευχθεί αισθητά η μείωση του χρόνου απονομής συντάξεων και εκτιμάται ότι το επόμενο διάστημα θα βελτιωθεί περαιτέρω η εικόνα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00