Αρχική » Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

από Άκης Χουζούρης

Διευκόλυνση διαδικασιών και δυνατότητα

συμβολικής εξαγοράς εκτάσεων από τους πολίτες

Οριστικές λύσεις με συντονισμό πρωτοβουλιών όλων των εμπλεκομένων είναι το ζητούμενο για αυτές τις περιπτώσεις

Ο ΗΛΕΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΣ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥ

Την δυνατότητα διευκόλυνσης των πολιτών που κατέχουν επί πολλά χρόνια εκτάσεις  και σήμερααυτές για διάφορους λόγους αμφισβητούνται από το Ελληνικό Δημόσιο, συζήτησε ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας και Φορολογικής Πολιτικής Εμμανουήλ Μαστρομανώλης.

Η συνάντησή τους έγινε μάλιστα σε συνέχεια των όσων είχε προσφάτως αναπτύξει ο βουλευτής της ΝΔ στον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, στο πλαίσιο μίας μεγάλης προσπάθειας που έχει ξεκινήσει ο κ. Νικολακόπουλος για να εξυπηρετηθούν συμπολίτες μας που βρίσκονται στην δυσάρεστη θέση να βλέπουν τις περιουσίες τους «στον αέρα..».

Ο κ. Νικολακόπουλος, απευθυνόμενος τόσο στον κ. Μαστρομανώλη όσο και στον Δ/ντή του Γραφείου του Αριστομένη Μπίνη που συμμετείχε στην συζήτηση, επεσήμανε την καθυστέρηση που σημειώνεται για να ξεκαθαρίσει η συγκεκριμένη διαδικασία και ζήτησε να υπάρξει η δυνατότητα της εξαγοράς έναντι ενός μικρού τιμήματος με συμβολικό χαρακτήρα της γης που έχουν και δραστηριοποιούνται, ώστε να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά τα προβλήματα που προέκυψαν παράλληλα με τις καταγραφές του Κτηματολογίου.

ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΚΑΙ

ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

Είναι αναγκαίο, είπε ο Ηλείος κοινοβουλευτικός,να δούμε θετικά τέτοιες περιπτώσεις να εξυπηρετηθούν οι πολίτες και μέχρι τότε να εξετασθεί η διακοπή ενεργειών από πλευράς Κτηματολογίου για να δοθεί χρόνος και να διευκολυνθεί η κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση, απαιτείται μια νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει τέλος σε τέτοιες διαφορές, θα βοηθήσει στην απεμπλοκή περιουσιών που ουσιαστικά ανήκουν στους πολίτες αλλά γραφειοκρατικά τους βάζουν σε «περιπέτειες» με μεγάλη ταλαιπωρία, ενώ παράλληλα αισθάνονται ανασφαλείς για τις ίδιες τις εκτάσεις που έχουν χρόνια από γενιά σε γενιά και από τις οποίες οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι είτε ζουν  είτε διαμένουν εκεί…

ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΚΑΙ

ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

Επιπροσθέτως, ο κ. Νικολακόπουλος αναφέρθηκε και στους δασικούς χάρτες με τις γνωστές δεσμεύσεις περιουσιών και τις αγροτικές εκτάσεις πουν εμφανίζονται ως δασικές βάσει παλαιότερων σχεδίων, θέμα για το οποίο έχουν ζήτημα πολλοί Ηλείοι ιδιοκτήτες εκτάσεων και πρέπει να βρει και αυτό τον δρόμο της ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ επίλυσής του. 

Ακόμη έθεσε και την επιβεβλημένη ανάγκη για ρύθμιση στο γνωστό θέμα των διεκδικούμενων εκτάσεων αγροτών από την Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων Αροανίας Καλαβρύτων, και για το οποίο οι συζητήσεις και οι προσπάθειες συνεχίζονται ακόμη, ενώ στάθηκε και στο επίσης σοβαρό πρόβλημα εκτάσεων κυρίως προσφυγικών όπως στην Γλύφα, που αν και είχαν παραχωρηθεί πριν από χρόνια από το Κράτος σήμερα φαίνεται δυστυχώς ότι ανήκουν στην Αυτοδιοίκηση και όχι στους κατοίκους….

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ

ΠΟΛΛΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ

Για να βρεθούν οι λύσεις που θα δίνουν ένα τέλος σε όλες αυτές τις εκκρεμότητες ωστόσο,όπως συμπλήρωσε ο Ηλείος βουλευτής,χρειάζεται συντονισμός και πρωτοβουλίες σε κοινή κατεύθυνση αρκετών συναρμοδίων Υπουργείων και αντίστοιχων υπηρεσιών και για αυτό ζήτησε και την συμβολή του κ. Μαστρομανώλη.

Ο ίδιος πάντως θα συνεχίσει και το επόμενο χρονικό διάστημα να έχει και άλλες συναντήσεις, ασκώντας κάθε δυνατή πίεση για να «ξεκαθαρίσει το τοπίο» σε αυτά τα ζητήματα που «έρχονται» μπροστά μας από τις παθογένειες ενός δαιδαλώδους συστήματος με κενά και ασάφειες του παρελθόντος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00