Αρχική » Η Π.Ε. Ηλείας απέκτησε τη δική της Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας

Η Π.Ε. Ηλείας απέκτησε τη δική της Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας

από Maria Petroutsa


ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ ΒΑΣ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

Τη δική της Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας απέκτησε η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, κατόπιν πρωτοβουλίας του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τη μεγάλη προσπάθεια για την προώθηση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας και κατ’ επέκταση τη μείωση των ελλείψεων σε αίμα στον Νομό.


Η προσπάθεια αυτή αποδεικνύει εμπράκτως, για μια ακόμα φορά, το κοινωνικό πρόσωπο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καθώς έρχεται να διευκολύνει σημαντικά το έργο των Υπηρεσιών Αιμοδοσίας των Νοσηλευτικών Μονάδων του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, των συλλόγων (αιμοδοτικών, πολιτιστικών, αθλητικών, γονέων-κηδεμόνων κ.α), αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ Βαθμού, για την διενέργεια οργανωμένων αιμοληψιών καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.
«Η πρωτοβουλία για την προμήθεια της Κινητής Μονάδας ανελήφθη εν μέσω πανδημίας, κι αφού είχαμε ήδη παραχωρήσει τον προθάλαμο του Συνεδριακού Κέντρου της Π.Ε. Ηλείας για την επί διμήνου λειτουργία του προσωρινού Τμήματος Αιμοδοσίας. Οι άγονοι – αρχικά – διαγωνισμοί και τα γραφειοκρατικά προβλήματα που ανέκυψαν, δεν στάθηκαν ικανά να αναστείλουν την προσπάθεια μας, την οποία συνεχίσαμε αταλάντευτα και με επιμονή, θεωρώντας ότι είναι χρέος μας, η Π.Ε. Ηλείας να έχει τη δική της Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας. Η υπερσύγχρονη αυτή Μονάδα θα είναι διαθέσιμη για την διενέργεια εθελοντικών αιμοδοσιών, όπου και όταν χρειαστεί, ενισχύοντας το σημαντικό έργο που επιτελεί η Υπηρεσία Αιμοδοσίας, διευκολύνοντας παράλληλα όλους τους συλλόγους που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια, στέλνοντας έτσι το σημαντικό μήνυμα της ανιδιοτελούς προσφοράς και αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, εν μέσω πανδημίας, στους μήνες που ακολούθησαν, και μέχρι σήμερα, μέσω της συνεργασίας της Π.Ε. Ηλείας με την Υπηρεσία Αιμοδοσίας και κατά τόπους συλλόγους, έχουν διοργανωθεί αρκετές εθελοντικές αιμοληψίες σε όλη την Ηλεία, με τη συνδρομή της Κινητής Μονάδας Αιμοδοσίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Από εδώ και στο εξής, αυτές θα πραγματοποιούνται με την υπερσύγχρονη Μονάδα της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, η οποία παρελήφθη προ ημερών, είναι κατάλληλα διαμορφωμένη και πλήρως εξοπλισμένη (με καρέκλες αιμοδοσίας, πάγκο εργασίας, ψυγείο αιμοδοσίας, οξυγονοπαροχή, αυτόματο απινιδωτή, βαλίτσα πρώτων βοηθειών, καρδιογράφο κλπ) προς διευκόλυνση του ιατρικού έργου και της διενέργειας των αιμοληψιών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00