Αρχική » «Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σηματοδοτεί την ελπίδα για την επόμενη ημέρα»

Η κάλπη της 21ης Μαΐου είναι, ίσως, η κρισιμότερη των τελευταίων δεκαετιών. Το διακύβευμα των εκλογών της Κυριακής είναι σαφές, συγκεκριμένο και διαφανές: θα συνεχιστεί η συντήρηση και η οπισθοδρόμηση ή θα επιλέξουμε την πρόοδο και τη δημοκρατική διακυβέρνηση;

Αυτό που αφήνει πίσω της η απερχόμενη κυβέρνηση είναι μια «μαύρη» κληρονομιά. Τα πεπραγμένα της περιλαμβάνουν διεύρυνση ανισοτήτων, φτώχεια, συρρίκνωση εισοδήματος, διόγκωση χρεών και αρρύθμιστων οφειλών, πλειστηριασμούς και απώλεια πρώτης κατοικίας. Και όχι μόνο αυτά.

Μέσα σε τέσσερα χρόνια, η δημόσια υγεία απαξιώθηκε με την υποστελέχωση των νοσοκομείων, η δημόσια παιδεία πληγώθηκε με την ελάχιστη βάση εισαγωγής, το κράτος δικαίου και οι θεσμοί δέχτηκαν συντριπτικά χτυπήματα με το σκάνδαλο των υποκλοπών, η εργασιακή ζούγκλα και επισφάλεια έγιναν δυστοπική καθημερινότητα. Την ίδια στιγμή, το αδιανόητο δυστύχημα των Τεμπών ανέδειξε στο έπακρο την μοιραία ανικανότητα και την αλαζονεία του δήθεν επιτελικού κράτους. Όλοι θυμόμαστε τον τότε Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών να κουνάει το δάκτυλο στο Κοινοβούλιο, διαβεβαιώνοντας με περισσή έπαρση πως η χώρα μας διαθέτει σύγχρονο και ασφαλή σιδηρόδρομο. Δυστυχώς, η τραγική συνέχεια είναι γνωστή. 

Την 21η Μάιου οι πολίτες, όλοι εμείς, έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε πορεία και σελίδα. Να κοιτάξουμε μπροστά με την προοδευτική διακυβέρνηση. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., για να εφαρμοστεί ένα κοινωνικά δίκαιο πρόγραμμα στήριξης των πολλών, με βασικούς άξονες την αύξηση μισθών, τη μείωση τιμών, τη ρύθμιση χρεών, το δίκαιο και δημοκρατικό κοινωνικό κράτος. Για να νικηθεί το παρακράτος και το σύστημα διαφθοράς που έστησε αυτή η κυβέρνηση και να επικρατήσει η δικαιοσύνη παντού.  

Η προοδευτική διακυβέρνηση θα δομήσει ένα νέο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον, με όρους αξιοπρέπειας για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις, τον αγροτικό κόσμο. Ένα γόνιμο περιβάλλον, με τη νέα γενιά πρωταγωνίστρια στις εξελίξεις. 

Όπως, επίσης, επιδιώκει να βάλει τέλος στην απαξίωση της Ηλείας, υλοποιώντας ένα στοχευμένο πλάνο αποκατάστασης των κυβερνητικών αδικιών που υπέστη ο τόπος μας την τελευταία τετραετία. Βασικοί πυλώνες του νέου οραματικού προγράμματος για τον νομό μας είναι η ενίσχυση των υποστελεχωμένων νοσοκομείων μας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, η επαναλειτουργία πανεπιστημιακών τμημάτων και η υλοποίηση κρίσιμων υποδομών, που είτε είχαν ξεκινήσει να κατασκευάζονται και σταμάτησαν είτε έμειναν στάσιμες, δίχως καμία εξέλιξη.  

Την Κυριακή, ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σημαίνει ελπίδα και αισιοδοξία για την επόμενη ημέρα. Σημαίνει στήριξη της κοινωνίας, προοπτική, αναπτυξιακή πνοή και ανάσα στους πολίτες. Μαζικά, λοιπόν, στις κάλπες, για μια μεγάλη νίκη. Το οφείλουμε στην αξιοπρέπειά μας, μα πάνω από όλα στο μέλλον που χτίζουμε για τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές. 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00