Αρχική » Η μάχη της τυρόπιτας- γαλατόπιτας!

Η μάχη της τυρόπιτας- γαλατόπιτας!

από Maria Petroutsa


Το Σάββατο 16 Μαρτίου στα πλαίσια των Καρναβαλικών εκδηλώσεων του Δήμου Ήλιδας πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός της τυρόπιτας- γαλατόπιτας, τιμώντας το έθιμο της τυρινής.


Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην πλατεία Καλίτσα και αρκετοί ήταν αυτοί που δήλωσαν συμμετοχή.
Στον διαγωνισμό πήραν μέρος:
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελοκάμπου «Η Άμπελος»
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δαφνιώτισσας
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δάφνης
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κάμπου
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανάληψης-Ζερό
Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος «Η ΕΛΙΣΣΑ»
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος « Αστρινιά»
Η Κοινότητα Γερακίου
Η Δημοτική Κοινότητα Αμαλιάδας
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πύρων ο Ήλειος»
Και οι απλοί συμμετέχοντες:
Πλέσσα Μίνα και Αγγελική
Τσούλια Μαρία- Ελένη
Σάκκου Μαρία
Πετρουτσάς Δημήτριος
Πλέσσα Νίκη
Αντιγόνη Παντελής
Παπαδοπούλου Μαρία


Οι συμμετέχοντες γέμισαν από νωρίς την πλατεία και με χαρούμενη διάθεση τοποθέτησαν τις δημιουργίες τους στα τραπέζια του διαγωνισμού. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει και η ανάλογη κριτική επιτροπή, την οποία αποτελούσαν ταλαντούχοι Σεφ της περιοχής μας!


Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αμαλιάδας Παναγιώτης Γιαννόπουλος ήταν πανταχού παρών και βοηθούσε στην όλη διαδικασία, μαζί του και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεώνη Γεωργοπούλου, η οποία με ανεβασμένη διάθεση υποδεχόταν τον κόσμο και τους διαγωνιζόμενους. Στην οργάνωση έλαβαν μέρος και η σύζυγος του Δήμαρχου Ιωάννα o Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνο Τσεριώνης, ο καλλιτέχνης Κρίστο Χάσα και ο κ. Θεοδωρακάτος απο την Δημοτική Κοινότητα Αμαλιάδας.

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους. Σύντομα η κριτική επιτροπή άρχισε να δοκιμάζει τις χειροποίητες τυρόπιτες και γαλατόπιτες και άρχισε την διαδικασία της βαθμολογίας.


Την κατάλληλη στιγμή κατέφθασε και ο Δήμαρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, τον οποίο ο κόσμος υποδέχθηκε με χαρά και αρκετοί ήταν αυτοί που ήθελαν να τον κεράσουν από τις δημιουργίες τους. Ένας χαλβάς Φαρσάλων που ήταν εκτός διαγωνισμού φάνηκε να τον ενθουσίασε.


Η διαδικασία ολοκληρώθηκε και οι κριτές εξέφρασαν την άποψή τους για τις πίτες. Τόνισαν ότι κάποιες πίτες που είχαν προσθήκες λαχανικών και κρέατος ήταν εκτός διαγωνισμού και ότι θα πρέπει να τηρηθεί αυστηρά ο διαγωνισμός ανάμεσα σε γαλατόπιτα και τυρόπιτα.


Τον λόγο έλαβε ο Δήμαρχος ο οποίος καλωσόρισε τον κόσμο και δήλωσε ότι η εκδήλωση αυτή θα καθιερωθεί μιας και φέρνει χαρά στους συμμετέχοντες η όλη διαδικασία.


Ακολούθησε η βράβευση των συμμετεχόντων. Δυο Σύλλογοι σάρωσαν όλα τα βραβεία. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γερακίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κάμπου μοιράστηκαν τα βραβεία και στην τυρόπιτα και στην γαλατόπιτα. Αυτό έφερε ενθουσιώδης αντιδράσεις στους συμμετέχοντες.


Τα δώρα μοίρασαν ο Δήμαρχος κ. Χριστοδουλόπουλος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεωργοπούλου, ο Αντιδήμαρχος κ. Γεωργουλής και ο Αντιδήμαρχος κ. Τσεριώνης.


Ακολούθησαν αναμνηστικές φωτογραφίες και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την τελευταία Καρναβαλική εκδήλωση την Καθαρά Δευτέρα στην Κουρούτα.


Φωτογραφίες- Ρεπορτάζ για το Μαντάτο
Μαρία Πετρουτσά

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00