Αρχική » Η κυβέρνηση παραπατάει σαν πολιτικό νήπιο


Σημεία από τη συνέντευξη του Διονύση-Χαράλαμπου Καλαματιανού, Βουλευτή Ηλείας, Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στη Βραδυνή της Κυριακής
Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ο Ηλείος Βουλευτής ανέφερε τα εξής:

«Από τις εκλογές δεν έχουν περάσει ούτε δύο μήνες. Κάθε πολιτικός οργανισμός μετά από ήττα θέλει τον αναγκαίο χρόνο για διάλογο, αυτοκριτική, ανασυγκρότηση. Η ανάδειξη νέας ηγεσίας θα δώσει και τον βηματισμό στον ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα θέλω να τονίσω ότι αντιπολιτευτικά και στο Κοινοβούλιο και στην κοινωνία ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παρών απέναντι σε μια κυβέρνηση που δείχνει να παραπατάει σαν πολιτικό νήπιο μετά από πέντε χρόνια στην εξουσία και δύο μήνες μετά τις εκλογές.
Μπροστά μας έχουμε μια ακόμα εκλογική μάχη, αυτή των αυτοδιοικητικών εκλογών. Βεβαίως, είναι μια εντελώς διαφορετική αναμέτρηση, σε σχέση με τις εθνικές εκλογές. Προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μέχρι και την τελευταία στιγμή θα είναι να υπάρξουν προοδευτικά σχήματα σε πνεύμα συνεργασιών. Πέραν όλων των άλλων, θα επιδιώξουμε να αναδείξουμε τη σημασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και παράλληλα να συνδράμουμε ώστε αναδυθεί το νέο πολιτικό δυναμικό που θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην μετέπειτα πορεία του κόμματος.»

Για το τραγικό περιστατικό με την άγρια δολοφονία ενός νέου ανθρώπου στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Διονύσης Καλαματιανός τόνισε τα εξής:
«Πραγματικά είμαστε όλοι βαθιά συγκλονισμένοι από όλα όσα διαδραματίστηκαν έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, με αποτέλεσμα τη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου και τον τραυματισμό πολλών συμπολιτών μας.
Αλήθεια, πως τολμά η κυβέρνηση να μιλάει για ασφάλεια, όταν μια φάλαγγα από εγκληματίες, εθνικιστές και ναζιστές ξεκινούν από την Κροατία και ανενόχλητοι –με ρόπαλα, λοστάρια και μαχαίρια- φτάνουν στην Αθήνα και στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας με μοναδικό σκοπό να χτυπήσουν, να τραυματίσουν και να σκοτώσουν;
Υπάρχουν συγκεκριμένα ερωτήματα στα οποία οι αστυνομικές αρχές και η ίδια η κυβέρνηση οφείλουν να δώσουν πειστικές εξηγήσεις: γιατί, ενώ γνώριζαν, δεν έκαναν αυτά που έπρεπε ώστε να μη συμβούν όλα αυτά τα τραγικά; οι ελληνικές αρχές είχαν εντοπίσει και παρακολουθούσαν το κομβόι του θανάτου και αν όχι, γιατί; συνεργάστηκαν με τις αρχές της Κροατίας; γιατί δεν υλοποιήθηκε ένα επιχειρησιακό σχέδιο αποτροπής και συλλήψεων όταν έφτασαν στην Αθήνα όλα αυτά τα εγκληματικά στοιχεία; γιατί τα άφησαν να κυκλοφορούν οργανωμένα, ομαδικά και οπλισμένα;
Αναμφισβήτητα, πρόκειται για ένα ανεπανάληπτο επιχειρησιακό φιάσκο, με ολοφάνερη αντικειμενική ευθύνη των υπηρεσιακών παραγόντων και της ίδιας της κυβέρνησης. Και βεβαίως ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη οφείλει να παραιτηθεί ως ελάχιστο δείγμα ευθιξίας.
Το σίγουρο είναι πως αβάσιμες δικαιολογίες και μπαλάκια ευθυνών δεν θα γίνουν αποδεκτά. Απαιτούμε ξεκάθαρες απαντήσεις και δίκαιη απόδοση ευθυνών.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00