Αρχική » Η κοροϊδία της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στους αγρότες δεν έχει όριο

Η κοροϊδία της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στους αγρότες δεν έχει όριο

από Maria Petroutsa


‘’ Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ θα υπερασπιστεί, με όλες του τις δυνάμεις στη Βουλή και στην κοινωνία, τους αγρότες και τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα που η Νέα Δημοκρατία, παραπλανά και εμπαίζει συστηματικά τα τελευταία 4 χρόνια’’ τόνισε ο Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας με αγρότες και κτηνοτρόφους της Ηλείας.


Επισήμανε, μάλιστα, ότι 2 χρόνια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Ηλεία, αρκετοί αγρότες στους δήμους Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου που υπέστησαν σοβαρές ζημιές στις καλλιέργειες τους δεν έχουν αποζημιωθεί, παρά το ότι έχουν ολοκληρωθεί τα σχετικά πορίσματα του ΕΛΓΑ και παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ότι θα είχαν καταβληθεί οι αποζημιώσεις μέχρι το Πάσχα. Στη δε πυρόπληκτη περιοχή της Κρέστενας, 1 χρόνο μετά την καταστροφική πυρκαγιά, δεν έχουν γίνει εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ!
Η ίδια αδικαιολόγητη καθυστέρηση συμβαίνει και σε άλλες περιπτώσεις αποζημιώσεων αγροτών στην Ηλεία, οι οποίοι υπέστησαν ολοκληρωτικές καταστροφές από χαλαζοπτώσεις και άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα, έλαβαν πολλές υποσχέσεις, χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα αποζημιωθούν (πχ πρόσφατες χαλαζοπτώσεις σε περιοχές των δήμων Ήλιδας και Ανδρίτσαινας-Κρεστένων).
‘’ Η Νέα Δημοκρατία εκμεταλλεύεται την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να ασκήσει ουσιαστική αντιπολίτευση και ‘’ροκανίζει’’ το χρόνο μέχρι τις εκλογές προκειμένου να υφαρπάξει την ψήφο των αγροτών, χωρίς, όμως, να επιλύσει κανένα από τα προβλήματα που τους απασχολούν’’ ανέφερε ο Μιχάλης Κατρίνης.
Παράλληλα κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι αποκρύπτει τους κινδύνους αλλά και τις περιοριστικές πολιτικές που προβλέπει η νέα ΚΑΠ για τους αγρότες.
Όπως είπε το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, θέτει τις συνδεδεμένες ενισχύσεις σε κίνδυνο για βασικά αγροτικά προϊόντα της Ηλείας όπως η βιομηχανική τομάτα, η κορινθιακή σταφίδα και το καλαμπόκι.
Την ίδια στιγμή οι αγρότες χάνουν τις επιδοτήσεις από το ‘’πρασίνισμα’’, μια δυσάρεστη εξέλιξη που οι Ηλείοι αγρότες βιώνουν τις τελευταίες ημέρες και κρατήθηκε επιμελώς ‘’κρυφή’’ εν μέσω προεκλογικής περιόδου, για προφανείς λόγους…
Ο Μιχάλης Κατρίνης αναφέρθηκε και στις προγραμματικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τον πρωτογενή τομέα και τους αγρότες που περιλαμβάνουν:
-Χρηματοδοτικό πρόγραμμα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των αγροτικών επιχειρήσεων και νέα φορολογικά και χρηματοδοτικά κίνητρα για τις ομάδες παραγωγών και τα συνεταιριστικά σχήματα.
–Μηδενισμό του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο.
–Προστασία της αγροτικής γης από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις και νέο πλαίσιο ρυθμίσεων για τις οφειλές των αγροτών σε δημόσιο και τράπεζες.
-Αύξηση των αγροτικών συντάξεων
–Αλλαγή του Κανονισμού Ασφάλισης του ΕΛΓΑ με διεύρυνση και επέκταση της κάλυψης καταστροφών στο φυτικό, ζωικό και μελισσοκομικό κεφάλαιο που οφείλονται στην κλιματική αλλαγή.

  • Έγκαιρη καταβολή ενισχύσεων και αποζημιώσεων
    -Προγράμματα νέων αγροτών προκειμένου να έχουν κίνητρο οι νέοι να ασχοληθούν με τη γη, να μείνουν στον τόπο τους και να συμβάλλουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση και την διατροφική αυτάρκεια της χώρας.
    ‘’ Οι αγρότες της Ηλείας πρέπει να στείλουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα την Κυριακή. Να πουν όχι στην εγκατάλειψη και τον εμπαιγμό από τη Νέα Δημοκρατία που θεωρεί ότι με ευκαιριακά επιδόματα μπορεί να ξεγελά τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα. Να γεμίσουν οι κάλπες με τα ψηφοδέλτια της ελπίδας και της αποφασιστικότητας , με τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ. Την παράταξη που έχει στέρεους, σταθερούς και διαχρονικούς δεσμούς με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.’’

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00