Αρχική » Η κατάθεση στεφάνων από τους μαθητές στο Μνημείο των Ηρώων.

Η κατάθεση στεφάνων από τους μαθητές στο Μνημείο των Ηρώων.

από Maria Petroutsa

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου και 11:00 η ώρα το πρωί πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων στην Αμαλιάδα από μαθητές σχολείων και  τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Γιάννη Αθανασόπουλο.

Από νωρίς οι μαθητές τον σχολείων μαζί με τους καθηγητές τους και τους περήφανους γονείς τους συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ηρώων.

Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν μέλη της Δημοτικής Αρχής.  Συμμετείχαν  οι αντιδήμαρχοι: Αθλητισμού, Τουρισμού και Νέας Γενιάς κ. Γιώργος Κράλλης, Καθαριότητας, Πρασίνου και Ανακύκλωσης κ. Ντίνος Τρικόγιας, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΗΛΙΔΑ 36» κ. Ανδρέας Παπαδάκος, η διοικήτρια του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κα Μαρία Μπαχού και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Άκης Χουζούρης και ο σύμβουλος παιδείας Ιωάννης Ντακούλιας.

Η τελετή ξεκίνησε με εκφωνήτρια την Γιάννα Σκουτέρη, η οποία μίλησε για την σημασία της Εθνικής επετείου και στην συνέχεια κάλεσε στο βήμα τις μαθήτριες του  4ου Δημοτικού Σχολείου Ράνια Σακκά, Κωνσταντίνα Αθανασίου και Φωτεινή Δεμερτζή οι οποίες απήγγειλαν ποιήματα για τις ηρωικές πράξεις των προγόνων μας. Στην συνέχεια η εκφωνήτρια κάλεσε την τη μαθήτρια του 3ου Γυμνασίου Γεωργία Αδαμοπούλου ο οποία επίσης απήγγειλε ποίημα για την Εθνική μας Επέτειο ξυπνώντας μνήμες στους παλιότερους και εκπαιδεύοντας τους νεότερους.

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τις μαθήτριες των σχολείων καθώς και από τον Αντιδήμαρχο Προσχολικής Αγωγής, Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης κ. Γιάννης Αθανασόπουλο.

 Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για όλους τους ήρωες που θυσίασαν την ζωή τους για την πατρίδα και στα ηχεία ήχησε ο Εθνικός Ύμνος σημαίνοντας την λήξη της τελετής . Το άκουσμα του Εθνικού ύμνου προκάλεσε συγκίνηση και το αίσθημα της περηφάνειας σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Ακολούθησαν αναμνηστικές φωτογραφίες και συζητήσεις μεταξύ των μελών της Δημοτικής Αρχής.

Φωτογραφίες- Ρεπορτάζ για το Μαντάτο

Μαρία Πετρουτσά

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00