Αρχική » Η ιέρεια της ελληνικής Rap- Hip hop σκηνής Sadahzinia στο Retro café στην Αμαλιάδα.

Η ιέρεια της ελληνικής Rap- Hip hop σκηνής Sadahzinia στο Retro café στην Αμαλιάδα.

από Maria Petroutsa

Λίγες μέρες πριν οι θαμώνες του Retro Café στην Αμαλιάδα καθώς και λάτρεις της Ελληνικής Rap Hip-Hop σκηνής είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από κοντά την Γιολάντα Τσιαμπόκαλου ευρύτερα γνωστή ως Sadahzinia. Η Γιολάντα είναι από τις πρώτες Ελληνίδες ράπερ, στην εγχώρια μουσική σκηνή της Rap Hip-Hop. Έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό ως μέλος του hip hop/low bap συγκροτήματος Active Member. Αυτή την στιγμή έχει αποχωρήσει από το συγκρότημα και ακολουθεί την δική της επιτυχημένη πορεία. Από το 2000 ασχολείται με τη συγγραφή άρθρων στα περιοδικά Ονειρολόγιο και Πραξιά.   Έχει επίσης μεταφράσει από τα αγγλικά τη βραβευμένη σειρά παιδικών βιβλίων του Crockett Johnson , το βιβλίο Ο γύρος του κόσμου σε 80 παραμύθια της Νίκολα Μπάξτερ, το έργο της Geraldine Mc Caughrean Not the end of the world (βραβευμένο με το Whitbread Αward παιδικού μυθιστορήματος το 2004) και το βιβλίο κόμικ Palestine (από τις εκδόσεις ΚΨΜ, Αθήνα 2006) του Τζο Σάκο. 

Την βραδιά άνοιξε ο Διονύσης Φαρμάκης. Ένας μουσικός με καταγωγή από τα μέρη μας. Είναι ενεργός δισκογραφικά από το 2007 και έχει πέντε δίσκους και τέσσερα single καθώς και συνεργασίες στο παρελθόν με τον Σταμάτη Μορφονιό, τους Active member, τον Σαράντη Αλιβιζάτο,  τον Μιχάλη Κακέπη, τους Λάντζα με τον Στέλιο Σαλβαδόρ, τον Κώστα Μιχαϊλίδη, την Αλεξάνδρα Παπαστεργιοπούλου, τον Αντουάν Παρίνη κ.α.  Έχει συμμετάσχει σε πάρα πολλές συλλογές γύρω από την ανεξάρτητη ελληνόφωνη σκηνή με κορυφαία ίσως τις rock n roll βοήθειες 4 του Δημήτρη Δημητράκα. 

Συνοδεία πάντα με τους μουσικούς τους και ο Διονύσης και η Γιολάντα κατάφεραν να κλέψουν τις εντυπώσεις από το κοινό του Ρετρό με το μουσικό τους ταλέντο.

Η ελληνική Rap Hip-hop σκηνή είναι αρκετά ιδιαίτερη, χρειάζεται συγκεκριμένη διάθεση για να βουτήξει κανείς στα μουσικά άδυτα της. Το κοινό όμως αγκάλιασε αυτό το ξεχωριστό είδος μιας και ήταν κάτι διαφορετικό από ότι μας έχει συνηθίσει το Retro Cafe τους τελευταίους μήνες γιορτάζοντας τα 30 χρόνια λειτουργίας του.

Η Γιολάντα είχε αίσθημα, είχε ύφος και έδινε μια ξεχωριστή δυναμική στα κομμάτια της. Βγάζει την αίσθηση μια ήρεμης παρουσίας αλλά με τεράστια δύναμη μέσα της. Πράγμα που εισέπραξε το κοινό.

Σύντομα ανέβηκε και ο Διονύσης Φαρμάκης στην σκηνή καθώς και ο Πάνος Πενταρίτσας που τους συνόδευε και τραγούδησαν όλοι μαζί. Ο Πάνος ανήκει και αυτός στην μουσική σκηνή της Hip-Hop και είναι ιδρυτής του συγκροτήματος Βόμβοι. Ένα εντυπωσιακό μουσικό τρίο για να ολοκληρωθεί όμορφα η βραδιά.

Το καλοκαίρι του 2021 η Γιολάντα έχασε τον αγαπημένο της αδερφό Ανδρέα Οδυσσέα Τσιαμπόκαλο (ιδρυτή και πρώην μέλος των Razastarr) που δολοφονήθηκε στη Βοιωτία. Λίγο πριν το τέλος της βραδιάς με ιδιαίτερη συγκίνηση η Γιολάντα αναφέρθηκε στο γεγονός αυτό και μας τραγούδησε το κομμάτι που έγραψε για αυτόν. Η υπόθεση της δολοφονίας του τώρα μπαίνει σε τελική ευθεία και η Γιολάντα θέλησε έτσι να αποτίσει έναν φόρο τιμής στον αδικοχαμένο της αδερφό.

Η διάθεση δεν έπεσε παρόλα αυτά, και όλοι συγκεντρώθηκαν για τις οικογενειακές φωτογραφίες. Προσωπικό του μαγαζιού και μουσικοί μια μεγάλη παρέα.

Δείτε περισσότερα αποσπάσματα στο βίντεο που ακολουθεί.

Φωτογραφίες- Βίντεο και Ρεπορτάζ για το Μαντάτο

Μαρία Πετρουτσά

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00