Αρχική » Η εικόνα σε όλη την Ελλάδα εχτές!

Η εικόνα σε όλη την Ελλάδα εχτές!

από Maria Petroutsa

Την ημέρα της γυναίκας, 8 Μαρτίου έγινε μια απο τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις πολιτών που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια.

Απο άκρη σε άκρη , σε όλη την Ελλάδα, σε μεγάλες και μικρές πόλεις, υπηρεσίες και επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο για μια μέρα και κατέβηκαν όλοι στους δρόμους, να διαμαρτυρηθούν αυτή την φορά με οργή προς το πολιτικό σύστημα για την τραγωδία που έλάβε χώρα στα Τέμπη.

Ο κόσμος δεν έιναι έτοιμος, ούτε να ξεχάσει , ούτε να συγχωρήσει, έγιναν τραγικά λάθη απο όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων. Και ενόψει των εκλογών , υπάρχει μια επανεκτίμηση των ευθυνών.

Θεσσαλονίκη και Αθήνα πλημμύρισαν απο κόσμο. Τα συστημικά μέσα ενημέρωσης έδειξαν ελάχιστα πλάνα, αλλά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδωσαν την πλήρη εικόνα του τι πραγματικά συνέβη εχτές.

Η συγκέντρωση στα Προπύλαια άνοιξε με την απαγγελία στίχων από το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου «Σχήμα της απουσίας»: «Ποτέ δε φεύγουν τα νεκρά παιδιά από το σπίτι τους…». Ακολούθησε η τήρηση ενός λεπτού σιγής και μετά ακούστηκε το σύνθημα «Μετράμε νεκρούς στις ράγες των Τεμπών, θυσία για τα κέρδη των αφεντικών».

Φυσικά δεν έλλειψαν οι αστυνομικές δυνάμεις καταστολής και οι γνωστοί- άγνωστοι που είναι βαλτοί χρόνια τώρα να καταστρέφουν ειρηνικές διαμαρτυρίες πολιτών.

Κινητοποιήσεις έγιναν στην Λάρισα, στην Λαμία, Πάτρα, Χανιά , Ηράκλειο αλλά και στην Αμαλιάδα έγινε μεγάλη συγκέντρωση και πορεία με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου.

Ρεπορτάζ για το Μαντάτο

Μαρία Πετρουτσά

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00