Αρχική » Η δε γυνή ίνα φοβήται τον…. Ιπτάμενο άντρα!

Η δε γυνή ίνα φοβήται τον…. Ιπτάμενο άντρα!

από Maria Petroutsa

Την Κυριακή 4 Ιουνίου 2023 δυο νεαρά παιδιά απο την περιοχή μας ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου. Πρόκειται για τον Γεράσιμο Λάβδα και την Αγγελική Κανελλοπούλου.

Ο Γεράσιμος είναι μάχιμος στην πολεμική μας Αεροπορία και η Αγγελική Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ) παράλληλα και τα δυο παιδιά είναι μέλη της θεατρικής ομάδας Παρεμβάσεις.

Ο γάμος έλαβε χώρα στον ιερό Ναό του Αγίου Τρύφωνα στην Αμαλιάδα. Η εκκλησία είχε εντυπωσιακό στολισμό, και πλήθος κόσμου παρευρέθηκε ώστε να τιμήσει το ζευγάρι.

Ο γαμπρός περίμενε αρκετή ώρα στον ήλιο, κάνοντας συγχρόνως ηλιοθεραπεία καθώς η νύφη γιόρταζε τον ερχομό της με κόρνες γύρω απο την Αμαλιάδα.

Δεν ήταν όμως ένας απλός γάμος καθώς πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξε ο μικρός τους γιός με το ιδιαίτερο στυλ , ο οποίος έφερε αυτός την μητέρα του στην εκκλησία για να την παντρέψει με θρησκευτικό γάμο με τον πατέρα του, εκεί αποφάσισε να βαπτιστεί και ο ίδιος!

Η νύφη κατέφθασε εντυπωσιακή μέσα στο ιβουάρ νυφικό της και μέσα σε χειροκροτήματα συνόδεψε τον άντρα και τον γιό της μέσα στην εκκλησία!

Ο Γεράσιμος και η Αγγελική είναι γνωστοί για το χιούμορ που τους διακατέχει και ο γάμος δεν θα ήταν τίποτα άλλο παρα μια ευχάριστη συγκυρία για αυτούς αλλά και τους καλεσμένους τους.

Ο κόσμος ήταν αρκετά ενθουσιασμένος και χρειάστηκε να τους γίνει σύσταση απο τον ιερέα να ηρεμήσουν καθώς τελούνταν μυστήριο και κάλεσε τον κόσμο να προσευχηθεί για την ένωση των παιδιών.

Στο επίμαχο σημείο όμως ….όπου ακούγεται το “Η δε γυνή ίνα φοβήται τον άντρα” ο Γεράσιμος σήκωσε το αριστερό του πόδι στον αέρα προκαλώντας γέλιο.

Οι ιερείς με χαμόγελο ένωσαν τα δύο παιδιά και τους ευχήθηκαν τα καλύτερα.

Στην συνέχεια ακολούθησε η βάπτιση του νεαρού Χαράλαμπου. Δεν έκλαψε ιδιαίτερα ο μικρός, και συμμετείχε με απίστευτη ωριμότητα σε όλο το μυστήριο. Τέλος τα βαπτιστικά του ρούχα έκλεψαν την παράσταση με το χαρακτηριστικό καπελάκι και φουλάρι μετατρέποντας τον μικρό Χαράλαμπο σε μποέμ τύπο.

Κατά τη έξοδο του ζευγαριού απο την εκκλησία έγινε μάχη με την ρήψη ρυζιού και ο γαμπρός προσπαθούσε να αμυνθεί πετώντας το ρύζι πίσω!

Ο κόσμος αφού κεράστηκε τα απαραίτητα γλυκά για την βάπτιση και τον γάμο και προμηθεύτηκε τις μπομπονιέρες του ξεκίνησε για το κέντρο διασκέδασης όπου θα ολοκληρωνόταν η βραδιά με πολύ γλέντι και χορό.

Το κέντρο όπου θα γινόταν το γλέντι ήταν το κτήμα “Ηλιοστάσι” λίγο έξω απο τον Πύργο.

Σε μια υπέροχη αίθουσα με διπλό στολισμό για γάμο και για βάπτιση κάθισαν οι καλεσμένοι ώστε να απολαύσουν το πλούσιο φαγητό.

Το γεύμα ήταν αρκετά παραδοσιακό κάθως σούβλες γύριζαν ασταμάτητα έξω απο το κέντρο.

Κατέφθασε το ζεύγος μαζί με τον υιό αγκαλιά μέσα σε πυροτεχνήματα. Στο κέντρο της αίθουσας ακολούθησε η κοπή απο δυο τούρτες, μία για το ζευγάρι και μια για τον μικρό. Ακολούθησε ο ρομαντικός χορός των νεονύμφων και στην συνέχεια το γεύμα.

Το ζευγάρι μετά το γεύμα γύρισε ένα ένα τα τραπέζια να χαιρετήσει τον κόσμο. Ανάμεσα τους και άτομα της πολιτικής ηγεσίας του τόπου που τους τίμησαν με την παρουσία τους όπως η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονυσία Αυγερινοπούλου και ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης.

Στην συνέχεια ακολούθησε χορός μέχρι τελικής πτώσης . Το γλέντι πλαισίωνε ζωντανή ορχήστρα.

Εμείς ευχόμαστε στα παιδιά βίον Ανθόσπαρτο με πολλή αγάπη και χαμόγελα στην ζωή τους.

Φωτογραφίες- Ρεπορτάζ για το Μαντάτο

Μαρία Πετρουτσά

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00