Αρχική » Η ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας αξιοποιεί τη γεώτρηση Λάλα για άρδευση και ύδρευση

Η ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας αξιοποιεί τη γεώτρηση Λάλα για άρδευση και ύδρευση

από Maria Petroutsa

-Χρηματοδότηση 100.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών -Και έργα αντικατάστασης δικτύων σε Σμίλα, Πουρνάρι, Φλόκα, Μηλιές

Με το ποσό των 100.000 ευρώ χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών η μελέτη που υπέβαλε τον περασμένο Μάρτιο η ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας για αξιοποίηση της γεώτρησης στο Λάλα για άρδευση και ύδρευση, καθώς και για επέκταση – αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στις Κοινότητες Σμίλα, Πουρνάρι, Φλόκα και Μηλιές.

Πρόκειται για έργα που χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του φαινομένου της λειψυδρίας. Για τα έργα αυτά ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος δήλωσε:

«Η Δημοτική μας Αρχή, σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑ, έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αξιοποιηθεί η γεώτρηση στο Λάλα προς όφελος των αναγκών άρδευσης των κατοίκων της εν λόγω Κοινότητας αλλά και των Μηλεών. Πρόκειται για ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής που εμείς ικανοποιούμε, εξασφαλίζοντας τη σχετική χρηματοδότηση. Ένα μικρό μέρος της πίστωσης θα διατεθεί για να αντικατασταθούν προβληματικά τμήματα στα δίκτυα ύδρευσης στις Κοινότητες Σμίλα, Πουρνάρι, Φλόκα και Μηλιές. Πολλά ακόμη μικρά ή μεγάλα έργα βελτίωσης των υποδομών ύδρευσης στους οικισμούς μας βρίσκονται σε εξέλιξη ή ξεκινούν προσεχώς, με πιστώσεις που εξασφαλίσαμε από διάφορα προγράμματα. Με τέτοια έργα ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των δημοτών μας, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο προκειμένου να δημιουργήσουμε υποδομές που λύνουν προβλήματα της καθημερινότητας στο Δήμο μας».

Δηλώσεις έκανε και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Νίκος Μαρούντας: «Συνεχίζουμε τις προσπάθειες για την πλήρη λειτουργία της γεώτρησης στη θέση «Κουντούρη» που βρίσκεται στην Κοινότητα Λάλα. Μετά από πολλές ενέργειές μας (διάρκειας 18 μηνών) πήραμε την άδεια μικτής χρήσης για άρδευση– ύδρευση  από τη Διεύθυνση Υδάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Μετά τη λήψη της άδειας εκπονήσαμε μελέτη και υποβάλλαμε πρόταση στο Υπουργείο Εσωτερικών, απ’ όπου τελικά χρηματοδοτηθήκαμε με 100.000 ευρώ. Πρόκειται να τοποθετηθούν οι απαιτούμενοι αγωγοί που, όσον αφορά την ύδρευση, θα συνδέουν την γεώτρηση με τις Κοινότητες Λάλα και Μηλιές, ενώ θα κατασκευαστούν δεξαμενή και οικίσκος με τον απαραίτητο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό. Η συγκεκριμένη γεώτρηση θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για άρδευση της ευρύτερης περιοχής αλλά θα υδρεύει εφεδρικά τις δύο Κοινότητες, μόνο σε περιπτώσεις σημαντικής βλάβης. Με την ίδια εργολαβία θα αντικαταστήσουμε και τμήματα των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης στις Κοινότητες Σμίλα, Πουρνάρι, Φλόκα και Μηλιές».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00