Αρχική » Η δεξίωση στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

Η δεξίωση στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

από Maria Petroutsa


Παναγιώτης Αντωνακόπουλος «Αν θέλουμε ειρήνη και συμφιλίωση των λαών, πρέπει να είμαστε παρόντες, σκεπτόμενοι και ενεργοί»

Μηνύματα ειρήνης, ενότητας και αφύπνισης έστειλε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος στην καθιερωμένη δεξίωση που παρέθεσε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής Πέτρο Καμπούρη και Αρχών του τόπου.


Ο κ. Καμπούρης ευχαρίστησε τον κ. Αντωνακόπουλο για τη θερμή φιλοξενία και ευχήθηκε «πάντοτε να θυμόμαστε αυτούς που πολέμησαν το ’40 για να είμαστε σήμερα όλοι εμείς εδώ».


Ο κ. Αντωνακόπουλος, στη δήλωσή του τόνισε: «Σήμερα λαός, στρατός, κλήρος, τιμούμε την ιστορική στιγμή του έθνους μας που είπε «ΟΧΙ» στον φασισμό, το ναζισμό, στην υποτέλεια και την υποταγή. Ο ελληνικός λαός είναι ένας υπερήφανος λαός που ξέρει να αντιστέκεται, να μάχεται τόσο σε εποχές πολέμου όσο και ειρήνης. Σήμερα, δυστυχώς, τα μηνύματα για την προστασία της ειρήνης είναι έντονα. Απαιτούν πολίτες σε εγρήγορση. Σήμερα χιλιάδες άνθρωποι γίνονται θυσία στα «θυσιαστήρια» των πολυεθνικών συμφερόντων και των επεκτατικών βλέψεων, δυνάμεων ανά τον πλανήτη. Ο ΟΗΕ παίρνει αποφάσεις αλλά δεν τηρούνται. Ο εφησυχασμός που θέλει να επιβληθεί σε μια κοινωνία «αποσυρμένων» πολιτών είναι ο χειρότερος εχθρός. Πρέπει να αφυπνιστούν οι πολίτες, να μην παρασύρονται. Η βουτιά στο παρελθόν δεν αποτελεί λύση φυγής προς το μέλλον. Αυτά είναι συμπτώματα μας κοινωνίας η οποία δεν θέλει να κινηθεί από τη ραστώνη που βρίσκεται. Δυστυχώς θα ξυπνήσει με εφιάλτες ένα πρωί, και τότε θα είναι αργά. Αν θέλουμε ειρήνη και συμφιλίωση των λαών, πρέπει να είμαστε παρόντες, σκεπτόμενοι και ενεργοί».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00