Αρχική » Ηλεία: Δύο αθώοι και δύο ένοχοι για τη φυτεία κάνναβης στο Λάλα και τη διακίνηση ναρκωτικών

Ηλεία: Δύο αθώοι και δύο ένοχοι για τη φυτεία κάνναβης στο Λάλα και τη διακίνηση ναρκωτικών

από Maria Petroutsa

Με δύο αθωωτικές και δύο καταδικαστικές αποφάσεις ολοκληρώθηκε χθες στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών η δίκη των τεσσάρων Ηλείων κατηγορούμενων για την υπόθεση με την φυτεία κάνναβης και τη διακίνηση ναρκωτικών, που εκτυλίχθηκε το 2019 στο Λάλα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Το δικαστήριο αθώωσε πανηγυρικά τον Γεώργιο Κατσέπα, που είχε κατηγορηθεί με μόνο αποδεικτικό στοιχείο το γεγονός ότι διατηρούσε κτήματα σε κοντινό σημείο απ΄ όπου ανακαλύφθηκε η φυτεία και είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος, αλλά και τον συγκατηγορούμενό του Κ.Κ., που ήταν κατηγορούμενος για πράξεις που φαίνεται ότι τελέστηκαν στην ορεινή περιοχή της Ηλείας και της Αττικής μαζί με άλλους για την πώληση κάνναβης και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Αντίθετα, το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών που εκδίκασε την υπόθεση επέβαλλε μικρές ποινές φυλάκισης με αναστολή στους άλλους δύο κατηγορούμενους.

«Το Μονομελές Εφετείο Κακ/των Πατρών έκρινε όσον αφορά τον εντολέα μου ότι το ανύπαρκτο αποδεικτικό υλικό δεν μπορούσε να στηρίξει την κατηγορία εις βάρος του, ειδικά από τη στιγμή που προέκυψε στο ακροατήριο, δια της κατάθεσης του βασικού μάρτυρα κατηγορίας, ότι οι αστυνομικοί ουδέποτε διαπίστωσαν τον εντολέα μου να μεταβαίνει εντός ή έστω πλησίον της φυτείας. Ο εντολέας μου Γεώργιος Κατσέπας επιφυλάσσεται να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά του όσον αφορά την δικαστική περιπέτεια στην οποία ενεπλάκη άνευ υπαιτιότητάς του και βεβαίως όσον αφορά την άδικη φυλάκισή του» δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο συνήγορος υπεράσπισης του Γεωργίου Κατσέπα, δικηγόρος Πατρών Ερμής Παπουτσής.
Σε δήλωση στην εφ. «Πατρίς» ο συνήγορος υπεράσπισης του Κ.Κ., δικηγόρος Πύργου Αναστάσιος Τσατάς, εξέφρασε την ικανοποίηση του από τη δικανική κρίση και την απαλλαγή του εντολέα του και ανέφερε πως «ο εντολέας μου αθωώθηκε από το Εφετείο, αφού οι κατηγορίες που των βάρυναν δεν αποδείχθηκαν αληθινές και κατέπεσαν».

Το ιστορικό της υπόθεσης

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι συνελήφθησαν τον Σεπτέμβριο του 2019 στο Λάλα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, έπειτα από αστυνομική επιχείρηση που οργάνωσαν και υλοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, αξιοποιώντας πληροφορίες, ενήργησαν ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα, από την οποία προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι, για κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα καλλιεργούσαν και διακινούσαν ποσότητες κάνναβης σε περιοχές της Ηλείας.

Σε έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, σε δασική περιοχή κοντά στο Λάλα Ηλείας, εντόπισαν την φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης που καλλιεργούσαν από όπου εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν 22 φυτά κάνναβης. Επιπλέον, από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, διακριβώθηκε ότι οι δράστες είχαν διακινήσει τουλάχιστον έξι κιλά κάνναβης και ταυτοποίηθηκαν 60 περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών. Σε έρευνα που ακολούθησε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στις οικίες των τριών συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 9,5 γραμμάρια κάνναβης, τρία κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 725 ευρώ.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του ενός εκ των δυο κατηγορούμενων που αθωώθηκαν, κ. Τσατάς
O συνήγορος υπεράσπισης του δεύτερου κατηγορούμενου που αθωώθηκε κ. Παπουτσής

Πηγή: http://www.patrisnews.com

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00