Αρχική » Ζητούμενο παραμένει η αγροτική οδοποιία στο Δήμο Ήλιδας

Ζητούμενο παραμένει η αγροτική οδοποιία στο Δήμο Ήλιδας

από Maria Petroutsa

Η αγροτική οδοποιία ανέκαθεν αποτέλεσε προτεραιότητα, αλλά και σημείο αμφιλεγόμενο για όσους ασχολούνται με τα κοινά και δικαιολογημένα θα έλεγα, καθώς η πρόσβαση στην καλλιεργήσιμη γη και στα βοσκοτόπια συχνά δυσχεραίνεται, με αποτέλεσμα ο αγρότης, ο κτηνοτρόφος και όσοι εξαρτώνται βιοποριστικά από τη γη, να δυσκολεύονται να μεταβούν ακόμη και στην ίδια τους την περιουσία.

Κι αν συνειδητοποιήσει κάποιος την γεωμορφολογική θέση του δήμου μας και τις ιδιαίτερες ανάγκες, μπορεί να αντιληφτεί κάποιος την αναγκαιότητα των αγροτικών δρόμων για την καλλιέργεια, την αξιοποίηση της γης και της διακίνησης αγροτικών προϊόντων.

Παρά λοιπόν την καταλυτική επίδραση των αγροτών στην αξιοποίηση και τις προϋποθέσεις πρόσβασης στη φύση, τα συμφέροντα και οι μικροπολιτικές συνεχίζουν να δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην  αγροτική οδοποιία, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση του αγροτικού κλάδου.

Έτσι, φτάνουμε στο σημείο η οδοποιία να εξυπηρετεί επιλεκτικά πρόσωπα και όχι το σύνολο των αγροτών, με αποτέλεσμα να οδηγείται σε μαρασμό.

Ασφαλώς και ο Δήμος Ήλιδας θα μπορούσε εδώ και χρόνια να δώσει λύσεις βελτιώνοντας την υπάρχουσα κατάσταση της αγροτικής οδοποιίας και να προσφέρει μια συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος, το οποίο εκ του αποτελέσματος όπως εύκολα διαπιστώνει ο οποιοσδήποτε, οδηγεί όχι μόνο την ύπαιθρο σε μαρασμό, αλλά και τους νέους μας σε φυγή, ωθώντας τους να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή στα αστικά κέντρα.

Ζώντας και μεγαλώνοντας τα παιδιά μου σε αυτόν τον τόπο, έχω συνειδητοποιήσει εδώ και χρόνια ότι για μια δημοτική αρχή δεν είναι επιτυχία οι προεκλογικές της υποσχέσεις, επιτυχία είναι να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να δώσει λύσεις αξιοποιώντας όλα τα οικονομικά εργαλεία που προσφέρει η χώρα και η Ευρωπαϊκή Ένωση και κυρίως να εκπονήσει ένα συνολικό και καταλυτικό πρόγραμμα και όχι μεμονωμένο και κατόπιν προεκλογικής ανάγκης για λίγους.

Η παράταξη Ήλιδα 36 και ο Ανδρέας Παπαδάκος θα είναι δήμαρχος για όλους, χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες και με σκοπό το συνολικό συμφέρον, θα προσφέρει όσα οι προηγούμενοι δεν προσπάθησαν… Ήρθε η ώρα να παραμεριστούν οι μικροπολιτικές, αυτές που κατέστρεψαν το δήμο μας και ο αγρότης να γίνει κυρίαρχος της Γης που του ανήκει!

Συνειδητά και με προτεραιότητα στον πολίτη και τις ανάγκες του, αναλαμβάνω την ευθύνη να εργαστώ σκληρά και με διαφάνεια, εφόσον με τιμήσετε με την ψήφο σας. 

Άννα Κορτέση

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Ηλιδας 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00