Αρχική » Ευχές για το νέο έτος απο την Διονυσία Αυγερινοπούλου

Ευχές για το νέο έτος απο την Διονυσία Αυγερινοπούλου

από Maria Petroutsa

Αγαπημένοι μου συμπολίτες,

Για το νέο έτος, αποστέλλω τις θερμότερες ευχές μου σε εσάς και τις οικογένειες! Εύχομαι από καρδιάς να έχετε μια καλή χρονιά, με υγεία, αγάπη και ευημερία και το νέο έτος να σας φέρει ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στην εκπλήρωση των στόχων σας και στην πραγματοποίηση των ονείρων καθεμιάς και καθενός από εσάς!

Για τον τόπο μας ας είναι το 2024 η αφετηρία για την αναδημιουργία του και η απαρχή για την ολοκλήρωση μεγάλων έργων και δράσεων που θα οδηγήσουν τον Νομό μας στην πορεία της βιώσιμης ανάπτυξης.

Η χρονιά που φεύγει αποτέλεσε ορόσημο για τη χώρα μας, καθώς οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με ποσοστό 41% σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις, ποσοστό το οποίο διατηρείται ακόμα και σήμερα, αποδεικνύοντας την ακλόνητη εμπιστοσύνη των πολιτών στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και στο πρόσωπο του ίδιου του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ταυτόχρονα, η ελληνική οικονομία έχει ανακτήσει την επενδυτικής βαθμίδα έπειτα από 12 χρόνια και παραμένει σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης. Οι δε πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027 διαμορφώνουν προοπτικές ανάπτυξης και ευημερίας για την επόμενη τετραετία, με νέες θέσεις εργασίες και καλύτερες αμοιβές. 

Για την Ηλεία το 2024 είναι η χρονιά των μεγάλων προκλήσεων, καθώς δρομολογείται η υλοποίηση οραματικών έργων και στόχων. Ο αυτοκινητόδρομος της Πατρών-Πύργου πλησιάζει στην ολοκλήρωσή του, κάνοντας πράξη το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο των τελευταίων δεκαετιών, και παράλληλα ωριμάζει η επέκτασή του στη νότια Ηλεία με τις μελέτες για το Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα και τη χάραξη άλλων συμπληρωματικών οδών που θα ολοκληρώσουν ένα σύστημα οδικών μεταφορών στο Νομό μας σύγχρονο και ανταποκρινόμενο στο διπλό αίτημα της ασφάλειας και της ανάπτυξης.

Με τον νέο νόμο της κυβέρνησης για την πανεπιστημιακή εκπαίδευση ήδη στις αρχές του Ιανουαρίου 2024, ανοίγει ο δρόμος για την ίδρυση σύγχρονης πανεπιστημιακής σχολής και στην Ηλεία με συμμετοχή ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων, που θα προσελκύσει ικανοποιητικό αριθμό αλλά και υψηλής ποιότητας φοιτητικό πληθυσμό. 

Το 2024 θα είναι η χρονιά των σημαντικών περιβαλλοντικών παρεμβάσεων, με τη χρηματοδότηση της επέκτασης του ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς, τον εκσυγχρονισμό του Φράγματος Πηνειού και την εκπόνηση των νέων Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων, που θα αναδείξουν το παραλιακό μέτωπο, και την αξιοποίηση των Ιαματικών Πηγών Καϊάφα. 

Τη νέα χρονιά, η Ηλεία θα βρεθεί για άλλη μια φορά στο επίκεντρο της παγκόσμιας κοινότητας με την τελετή της Αφής των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ θα γίνουν σημαντικά βήματα ανάπτυξης με την εκπόνηση των νέου πολεοδομικού σχεδιασμού για το παραλιακό μέτωπο της Ηλείας, την τουριστική ανάπτυξη αλλά και παράλληλα την προστασία του πολύτιμου φυσικού μας περιβάλλοντος.

Υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά με ρεαλισμό αλλά και αισιοδοξία για καλύτερες ημέρες. Με συνέπεια και σταθερότητα, αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις, στηρίζουμε τους ευάλωτους συμπολίτες μας και βαδίζουμε στον δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου. 

Εύχομαι μια πολύ καλή χρονιά σε όλες και όλους!

Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου

Βουλευτής Ηλείας-Πρόεδρος Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00