Αρχική » Εργασίες άρσης της επικινδυνότητας και βελτίωσης της ορατότητας κατόπιν ενεργειών του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Η

Εργασίες άρσης της επικινδυνότητας και βελτίωσης της ορατότητας κατόπιν ενεργειών του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Η

από Maria Petroutsa


Ν. Κοροβέσης: Αναγκαίες παρεμβάσεις στην διασταύρωση Ανηλίου


Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της Ζαχάρως αλλά και της ευρύτερης περιοχής που αφορούσε τις αναγκαίες παρεμβάσεις για την άρση της επικινδυνότητας και την βελτίωση της ορατότητας που έπρεπε να πραγματοποιηθούν στην επικίνδυνη διασταύρωση του Ανηλίου, πήρε την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024, σάρκα και οστά, κατόπιν ενεργειών του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας, Νίκου Κοροβέση.


Ειδικότερα, έπειτα από παρέμβαση του κ. Κοροβέση προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αποκαταστάθηκε το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί από την τοποθέτηση των μεταλλικών μπαρών στη διασταύρωση, οι οποίες περιόριζαν αισθητά το πεδίο ορατότητας των διερχόμενων οδηγών, με αποτέλεσμα αρκετές φορές να σημειωθούν σοβαρά τροχαία δυστυχήματα.
Συγκεκριμένα, έπειτα από τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν, το ύψος στο οποίο είχαν τοποθετηθεί η μεταλλικές μπάρες, χαμήλωσε, με αποτέλεσμα πλέον, όσοι οδηγοί επιχειρούν να βγουν στον κεντρικό δρόμο να έχουν περισσότερη ορατότητα, ενώ παράλληλα, τοποθετήθηκε και καθρέπτης ασφαλείας προκειμένου να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο, ο κίνδυνος τροχαίου.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης, που βρέθηκε στο σημείο κατά την διάρκεια της εκτέλεσης των εργασιών, δήλωσε: «Οι εργασίες για την άρση της επικινδυνότητας και την βελτίωση της ορατότητας στην επικίνδυνη διασταύρωση του Ανηλίου, στην οποία έχουν σημειωθεί αρκετά τροχαία ατυχήματα και έχουμε θρηνήσει ανθρώπινες ζωές αποτελούσε ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, που σήμερα γίνεται πραγματικότητα.
Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αφουγκράστηκε το πρόβλημα και κατόπιν συνεργασίας με την Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, προχώρησε στις αναγκαίες παρεμβάσεις οι οποίες ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00