Αρχική » Εποικοδομητική συνάντηση Αυγερινοπούλου – Κικίλια για την ανάδειξη της Ηλείας ως σημαντικού τουριστικού προορισμού

Εποικοδομητική συνάντηση Αυγερινοπούλου – Κικίλια για την ανάδειξη της Ηλείας ως σημαντικού τουριστικού προορισμού

από Άκης Χουζούρης

Έμφαση στην ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού στην Ηλεία

Συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού, κ. Βασίλη Κικίλια, είχε η  Δρ. Δ. Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ. και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, με στόχο την περαιτέρω ανάδειξη της Ηλείας ως σημαντικού τουριστικού προορισμού ενόψει και της νέας τουριστικής περιόδου, καθώς και την στήριξη των επιχειρήσεων του τουρισμού. Η Ηλεία έχει όλα τα εχέγγυα να αναδειχθεί και να συγκαταλεχθεί ανάμεσα στους πρότυπους τουριστικούς προορισμούς  ολοκληρωμένης διαχείρισης και συμβάλλει σημαντικά στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος της χώρας στο εξωτερικό μέσα από τους Οργανισμούς Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού (DMOs).

Περαιτέρω δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάδειξη των δυνατοτήτων του  ιαματικού τουρισμού σε όλο το τόξο του Ν. Ηλείας, από τον Καϊάφα έως το Κουνουπέλι και τα λουτρά Υρμίνης. Θυμίζουμε δε ότι είναι ανοιχτή η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση του ακινήτου «Ιαματική Πηγή και Λίμνη Καϊάφα» που ανακοίνωσε η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ).

Συζήτησαν αναλυτικά για τις καινοτομίες του νόμου του Υπουργείου Τουρισμού που ψηφίστηκε πρόσφατα, οι οποίες εδράζονται στην θεσμοθέτηση σύγχρονων και ευέλικτων εργαλείων και στη σύνθεση δυνάμεων και την οργανωμένη ανάπτυξη του τουρισμού ευεξίας (Ιαματικές Πηγές), που θα δώσουν ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη, θα διασφαλίσουν την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος και τέλος θα επιλύσουν χρόνια ζητήματα. Ο Υπουργός ενημέρωσε επίσης την κα Βουλευτή για την πρόοδο της σύστασης της ανώνυμης εταιρείας «Ιαματικές Πηγές Ελλάδας» (Ι.Π.Ε. Α.Ε.), η οποία θα ολοκληρωθεί στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

Κεντρική επιδίωξη του Υπουργείου Τουρισμού είναι η ανάπτυξη του ιαματικού-θερμαλιστικού τουρισμού ή τουρισμού ευεξίας, που θα προσελκύσει νέους επισκέπτες, θα ενισχύσει την αειφορική διαχείριση των ιαματικών πηγών, θα συμβάλλει στην δημιουργία προστιθέμενης αξίας στο Α.Ε.Π. και την εξωστρέφεια της χώρας. Απώτερος στόχος είναι η επίτευξη ολιστικής και βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, η ενεργοποίηση ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων και η υποστήριξη της επίτευξης των στόχων της περιφερειακής ανάπτυξης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00