Αρχική » “Επιστροφή στο σχολείο με καινοτόμα προγράμματα”

“Επιστροφή στο σχολείο με καινοτόμα προγράμματα”

από Άκης Χουζούρης

Με ελπιδοφόρα μηνύματα και πολλές προκλήσεις ξεκινά η νέα σχολική χρονιά, με την πεποίθηση ότι θα είναι καλύτερη από τις δύο τελευταίες στην διάρκεια των οποίων αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες, καταφέραμε όμως να βγούμε πιο δυνατοί.

Είναι χρέος όλων λοιπόν να ανταποκριθούμε σε όλες τις νέες προκλήσεις με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία, στοχεύοντας σε ένα σύγχρονο, πιο αυτόνομο και πιο ελεύθερο σχολείο.

Τα τελευταία χρόνια το ελληνικό σχολείο κάνει βήματα μπροστά και η φετινή χρονιά θα είναι ξεχωριστή με πολλές καινοτομίες και επιστροφή στην κανονικότητα.

Το νέο σχολικό έτος ξεκινά με επέκταση του ολοήμερου σχολείου, με νέα ψηφιακά εργαλεία, με επιπλέον 8.500 μόνιμους εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν φέτος, καθώς και με πολλές καινοτομίες που εισήχθησαν καθολικά από πέρυσι.

Φέτος, εισάγονται τρεις επιπλέον καινοτομίες, όπως είναι οι εκπαιδευτικοί όμιλοι, οι μέντορες και οι ενδοσχολικοί συντονιστές και η προσπάθεια για ένα σύγχρονο σχολείο θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Η παιδεία αλλάζει στην πράξη, με πολλές μεταρρυθμίσεις που θεσπίστηκαν τα τελευταία χρόνια και ήδη υλοποιούνται, με το νέο σύγχρονο σχολείο να παίρνει σάρκα και οστά.

Εύχομαι σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, καλή και εποικοδομητική νέα σχολική χρονιά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00