Αρχική » Επιστολή στον Υπουργό κ. Θεοδωρικάκο απο την ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας

Επιστολή στον Υπουργό κ. Θεοδωρικάκο απο την ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας

από Maria Petroutsa
ΠΡΟΣ:Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.Παναγιώτη ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)  
ΚΟΙΝ.:1.Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ.Λάζαρο ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)
 2.Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων
 3.Κ.κ. Βουλευτές Νομού Ηλείας

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Ο νομός Ηλείας διαθέτει δύο από τους πλέον επικίνδυνους οδικούς άξονες της χώρας, αυτούς της Ε.Ο. Πατρών-Πύργου & Πύργου- Κυπαρισσίας. Στα  συγκεκριμένα οδικά δίκτυα έχουν χάσει την ζωή τους, τα τελευταία χρόνια, δεκάδες συνάνθρωποί μας με την μακάβρια λίστα να μην έχει τελειωμό, ένεκα της κάκιστης κατάστασης τους. Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων είναι η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, η παραβίαση προτεραιότητας, η μη τήρηση απόστασης ασφαλείας, αίτια αναφερόμενα σε οδηγούς. Επιπροσθέτως ο νομός μας, κατά την θερινή περίοδο, έχει την θλιβερή πρωτιά σε δασικές πυρκαγιές, οι οποίες κάθε χρόνο αποτελούν την αιτία να χάνονται εκτός από χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων και δεκάδες περιουσίες συμπολιτών μας.

Η Δ.Α. Ηλείας ως προς την διαφύλαξη της οδικής ασφάλειας των πολιτών, διαθέτει  δύο αμιγώς τμήματα τροχαίας το Τ.Τ. Πύργου και το Τ.Τ. Ήλιδας, το προσωπικό των οποίων δεν δύναται να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις των συγκεκριμένων οδικών δικτύων, εφαρμόζοντας έναν συγκεκριμένο σχεδιασμό που να προβλέπει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή των ατυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο και αυτό γιατί οι συγκεκριμένες υπηρεσίες έχουν να καλύψουν και τις τροχονομικές ανάγκες των ομώνυμων πόλεων όπου εδρεύουν, ενώ παράλληλα συνδράμουν έτερες αστυνομικές υπηρεσίες του νομού στελεχώνοντας με προσωπικό τις μικτές περιπολίες.

Εν όψει της έναρξης της θερινής – τουριστικής περιόδου, την οποία οι προβλέψεις θέλουν να είναι αυξημένη εν συγκρίσει με προηγούμενων ετών, η κίνηση των προαναφερόμενων οδικών δικτύων αυξάνεται ραγδαία, ένεκα του δημοφιλούς τουριστικού προορισμού, αυτού της Αρχαίας Ολυμπίας αλλά και των δυο λιμανιών που εδρεύουν εντός των γεωγραφικών ορίων του νομού, του λιμένα Κατακόλου και του λιμένα Κυλλήνης, ενώ αυξημένη κίνηση παρατηρείται και στο αεροδρόμιο του Αράξου, η πρόσβαση στο οποίο γίνεται δια μέσου του προαναφερόμενου οδικού δικτύου. Το υφιστάμενο αστυνομικό προσωπικό, του συνόλου των αστυνομικών υπηρεσιών του νομού, είναι αδύνατον να μπορέσει να ανταποκριθεί με επάρκεια στις αυξανόμενες ανάγκες και αυτό γιατί όλα τα παραπάνω δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα, δεδομένου πως το αστυνομικό προσωπικό σε μια ενδεχόμενη δασική πυρκαγιά θα επιφορτιστεί με την εκκένωση και την ασφαλή απομάκρυνση των κατοίκων με ότι αυτό συνεπάγεται ως προς την κάλυψη των τρεχουσών υπηρεσιακών αναγκών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00