Αρχική » Επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Ηλείας Αθανάσιο υπέρ αναπαύσεως του προκατόχου του Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης Κυρού Αθανασίου.

Επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Ηλείας Αθανάσιο υπέρ αναπαύσεως του προκατόχου του Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης Κυρού Αθανασίου.

από Maria Petroutsa

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Αθανασίου, αμέσως μετά το πέρας της λιτανείας τελέστηκε εις μνήμη του Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης Κυρού Αθανασίου επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως του στην Ιερά Μονή Φραγκαβίλλας.

Στην τελετή παρευρέθησαν αρκετοί Ιερωμένοι ανάμεσα τους και ο νεοεκλεχθής Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ.κ Νικηφόρος .

Ο Μητροπολίτης Αθανάσιος με την συνοδεία ιερέων έψαλλαν την επιμνημόσυνη δέηση και στην συνέχεια αναφέρθηκε με συγκίνηση στον Κυρού Αθανάσιο , ο οποίος τον είχε χρήσει διάκονο το 1976 αλλα δυστυχώς δεν πρόλαβε να τον χρήσει και ιερέα. Αναφέρθηκε επίσης στο φιλανθρωπικές αγαθεργίες του και στο έργο που άφησε πίσω του, όπως το ίδρυμα παίδων στην Ιερά μονή Φραγκαβίλλας που παραμένει μέχρι και τις μέρες μας.

Στην συνέχεια μοιράστηκαν κόλυβα στην μνήμη του καθώς του είχαν ετοιμάσει δίσκο.

Η αλήθεια είναι οτι ο Κυρού Αθανάσιος παραμένει Αθάνατος με τις πράξεις του μέχρι τις μέρες μας και υπάρχει αρκετός κόσμος που μαρτυρά την βοήθεια που είχε λάβει από αυτόν. Έδινε τρόφιμα και ρούχα σε πολλές άπορες οικογένειες και είχε βαφτίσει και πολλά παιδιά. Όλοι τον θυμούνται με αγάπη.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Φωτογραφίες -Ρεπορτάζ -Βίντεο για το Μαντάτο

Μαρία Πετρουτσά

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00