Αρχική » Επικοινωνία Αυγερινοπούλου – Καραγιάννη: Υπεγράφη το έργο αναβάθμισης του υφιστάμενου αυτοκινητοδρόμου «Πάτρας – Πύργου»

Επικοινωνία Αυγερινοπούλου – Καραγιάννη: Υπεγράφη το έργο αναβάθμισης του υφιστάμενου αυτοκινητοδρόμου «Πάτρας – Πύργου»

από Άκης Χουζούρης

Άλλο ένα σπουδαίο έργο υποδομών ξεκινά στην Ηλεία

Με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιο για τις υποδομές, κ. Γιώργο Καραγιάννη, επικοινώνησε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, τον οποίον και συνεχάρη για την υπογραφή της σύμβασης για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας του υφιστάμενου αυτοκινητοδρόμου «Πάτρας – Πύργου», συνολικού προϋπολογισμό 30 εκατ. ευρώ. Οι παρεμβάσεις, που θα αφορούν σε παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας στον υφιστάμενο οδικό άξονα, είναι, μεταξύ άλλων, ο διαχωρισμός των κατευθύνσεων κυκλοφορίας με εύκαμπτα πλαστικά κολωνάκια σήμανσης, η ενδιάμεση εναλλασσόμενη λωρίδα στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας για ασφαλείς προσπεράσεις, η φωτεινή σηματοδότηση σε 18 κόμβους, η κατασκευή οδοφωτισμού σε 7 κόμβους καθώς και 5 νέες σηματοδοτούμενες διαβάσεις πεζών. Θυμίζουμε ότι ήδη έχει ξεκινήσει και βρίσκεται προς ολοκλήρωση η αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας στον οδικό άξονα Πύργος – Καλό Νερό.

Η χρονιά κλείνει με τρία σημαντικά έργα υποδομών και μεταφορών για την Ηλεία, την περαιτέρω θωράκιση και αναβάθμιση του υφιστάμενου αυτοκινητοδρόμου Πατρών – Πύργου, αλλά και του οδικού άξονα Πύργος – Καλό Νερό, με έργα οδικής ασφάλειας, καθώς και την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την επανέναρξη της κατασκευής της Ολυμπίας Οδού ως προς το τμήμα «Πάτρα – Πύργος» που θα επιτρέψει να ολοκληρωθεί το δι-ευρωπαϊκό δίκτυο της χώρας. Οι παρεμβάσεις αυτές στο οδικό δίκτυο θα μας οδηγήσουν σε ένα αναπτυξιακό 2022 με ασφάλεια. Προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι να γίνουν πιο ασφαλείς οι δρόμοι μας μέσα από ένα ενιαίο και συνεκτικό πλαίσιο με νομοθετικές πρωτοβουλίες, δράσεις και έργα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00