Αρχική » ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

από Άκης Χουζούρης

Το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας δεν μπαίνει

σε αμφισβήτηση περαιτέρω λειτουργίας

ΟΙ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΣΙΑΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΗΛΕΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ

Παρά το γεγονός ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας έχει διαβεβαιώσει προσφάτως, τόσο τον ίδιο όσο και την Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων, ότι δεν προβλέπεται να κλείσουν Πρωτοδικεία στην χώρα μεταξύ των οποίων και το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας, ο Ανδρέας Νικολακόπουλος με αφορμή την ανησυχία που έχει εκφράσει ο Δικηγορικός Σύλλογος της πόλης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή που αφορά στην επεξεργασία σχετικού νομοσχεδίου για τον Οργανισμό των Δικαστηρίων.

Ειδικότερα, ο Ηλείος κοινοβουλευτικός επισημαίνει ότι, «Το Νομοσχέδιο επίκειται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή, ωστόσο έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις και το θέμα έχει ήδη συζητηθεί και στην Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. Αρκετοί Δικηγορικοί Σύλλογοι αντιδρούν, μεταξύ αυτών και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας, εκφράζοντας την ανησυχία ότι με την ψήφιση του εν λόγω Νομοσχεδίου ενδεχομένως να τεθεί θέμα κατάργησης του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας».

Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΑΠΟΧΗ

ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο κ. Νικολακόπουλος αναφέρεται ακόμη, στην τελευταία αποχή των δικηγόρων της Αμαλιάδας από τα καθήκοντά τους, και στην διοργάνωση ενημερωτικής συζήτησης για τυχόν επιπτώσεις του νομοσχεδίου στο Πρωτοδικείο Αμαλιάδας, σημειώνοντας ωστόσο τα εξής :

«Παρά το γεγονός ότι ο αρμόδιος Υπουργός, τόσο στην Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας όσο και σε προσωπικές δικές μου οχλήσεις, έχει δώσει διαβεβαιώσεις ότι όχι μόνο δεν προβλέπεται να κλείσει το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας ή άλλα μικρά Πρωτοδικεία της χώρας , αλλά και δεν υπάρχει τέτοια πρόβλεψη στο νομοσχέδιο η ανησυχία είναι έντονη σε ορισμένους.

ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Επιτείνεται από το γεγονός ότι στο Πρωτοδικείο της Αμαλιάδας, όπως και στα περισσότερα Πρωτοδικεία βέβαια, καταγράφονται σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό, χωρίς να έχει προκηρυχθεί η κάλυψη των κενών θέσεων για το σύνολο των Πρωτοδικείων της χώρας.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

-Υπάρχει θέμα κατάργησης του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας, στο πλαίσιο της εισαγωγής προς ψήφιση Νομοσχεδίου για το Νέο Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων;
-Πως προτίθεστε να αντιμετωπίσετε το θέμα της έλλειψης δικαστικών υπαλλήλων;».

Να σημειωθεί ότι ο Υπουργός αναμένεται να απαντήσει στην Επίκαιρη ερώτηση του Ηλείου κοινοβουλευτικού εντός των επομένων ημερών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00