Αρχική » Επαναβεβαίωσε την επανεκκίνηση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλης

Επαναβεβαίωσε την επανεκκίνηση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλης

από Άκης Χουζούρης

σε έκτακτη συνάντηση με το Δήμαρχο Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη

Άγνοια δήλωσε για τη μετακίνηση του γιατρού στον Πύργο

Άμεσα ανταποκρίθηκε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννης  Καρβέλης στο αίτημα του Δημάρχου Ήλιδας για επείγουσα συνάντηση στο γραφείο του στην Πάτρα το πρωί της Τρίτης 7 Ιουνίου.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, δόθηκαν εξηγήσεις τόσο σχετικά με τη μετακίνηση του ορθοπεδικού από το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας στον Πύργο, για την οποία δήλωσε άγνοια, όσο και για τα βήματα επανεκκίνησης της λειτουργίας της μονάδας της Αμαλιάδας. Ο κ. Διοικητής επαναβεβαίωσε  τα όσα συμφωνήθηκαν κατά την πρόσφατη επικοινωνία του με την αναπληρώτρια  Υπουργό Υγείας κ. Γκάγκα, παρουσία του Δημάρχου κ. Λυμπέρη στην Αθήνα. 

Άμεση προτεραιότητα είναι η λειτουργία της  Νέας Πτέρυγας και της Μονάδας Επειγόντων περιστατικών, που θα παρέχουν ποιοτικότερες υπηρεσίες Υγείας στον πληθυσμό. Εκτός από τη λειτουργία των τακτικών εξωτερικών ιατρείων που ήδη ανακοινώθηκε, ξεκινά βήμα- βήμα η λειτουργία του Χειρουργικού Τμήματος, αρχικά μία φορά την εβδομάδα, με όρους που θα εγγυώνται την ασφάλεια των νοσηλευομένων. 

Ο Διοικητής αναφέρθηκε στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που διαμορφώθηκαν εξαιτίας τόσο της πανδημίας, όσο και της μεγάλης έλλειψης στελέχωσης ιατρικού προσωπικού του Εθνικού  Συστήματος Υγείας και δήλωσε αισιόδοξος πως το Σύστημα θα ενισχυθεί και οι μονάδες Υγείας θα ξαναζωντανέψουν.

Ο Δήμαρχος κ. Γ. Λυμπέρης εξέφρασε την ικανοποίησή του και ευχαρίστησε το Διοικητή για την ανταπόκρισή του και για τις προσπάθειες σχετικά με τη λειτουργία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας. Η λειτουργία του Νοσοκομείου είναι για το Δήμαρχο ένα κρίσιμο ζήτημα μεγάλης  σημασίας, για το οποίο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ευαισθησία, μιας και το έχει υπηρετήσει για δεκαετίες, αλλά και  έχει εργασθεί για την ανάπτυξη και τη βελτίωσή του, ώστε να προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες  όχι μόνο του Δήμου Ήλιδας, αλλά και όλης της βόρειας Ηλείας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00