Αρχική » Επίσκεψη του Διοικητή της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ. στον Δήμαρχο Πύργου

Επίσκεψη του Διοικητή της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ. στον Δήμαρχο Πύργου

από Άκης Χουζούρης

Τον Δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής στο γραφείο του, ο νέος Διοικητής της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Ευρυβιάδης Σαπουνάς.

* Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ εγκάρδιο κλίμα, με βασικά θέματα συζήτησης την καλή λειτουργία του Λιμένα Κατακόλου, την εξέλιξη της τουριστικής περιόδου και φυσικά της κρουαζιέρας, αλλά και η αναγκαιότητα ανέγερσης νέου κτιρίου για το Λιμεναρχείο Κατακόλου.

Ο Δήμαρχος Πύργου αναφέρθηκε στη φετινή τουριστική σεζόν και τις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο Κατάκολο που κορυφώνεται τους δύο επόμενους μήνες, τονίζοντας ότι κύλησε χωρίς προβλήματα και με στατιστικά στοιχεία που προσεγγίζουν την εποχή πριν την πανδημία.

Σ’ αυτό, όπως τόνισε, βοήθησε η έγκαιρη υλοποίηση όλων των σχετικών λειτουργιών-υπηρεσιών του Λιμένα Κατακόλου.

* Ο Διοικητής από την πλευρά του υπογράμμισε τις σωστές κινήσεις και ενέργειες του Δ.Λ.Τ.Π. κι ευχαρίστησε τον κ. Αντωνακόπουλο για τη συνδρομή της δημοτικής αρχής στη φιλοξενία προσφύγων, όποτε αυτή χρειάστηκε.

Παράλληλα, εξέφρασε τη διάθεση του για συνεργασία και στήριξη σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Από πλευράς δημάρχου έγινε ακόμα ενημέρωση για τα έργα στη χερσαία ζώνη του Λιμένα Κατακόλου και διαδικαστικά ζητήματα αυτού του διαστήματος γύρω από αυτά, ενώ συζήτησαν κι άλλα θέματα, κοινά, μεταξύ Δήμου – Λιμεναρχείου – Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου.

– Επίσης από τον κ. Αντωνακόποουλο δηλώθηκε η υποστήριξη στο αίτημά της Περιφερειακής Διοίκησης για μελλοντική κατασκευή νέου κτιρίου του Λιμεναρχείου Κατακόλου. Για το λόγο αυτό θα γίνει συνάντηση στην ΠΔΕ με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη, προκειμένου να ζητηθούν πόροι για την κατασκευή του κτιρίου.

Τέλος, ο Δήμαρχος Πύργου πρόσφερε στον Διοικητή το αναμνηστικό του Δήμου και τις δύο εκδόσεις για την συμμετοχή της Ηλείας στην Επανάσταση του 1821 και για την Αρχαία Φειά. Ο κ. Σαπουνάς πρόσφερε στον Δήμαρχο έναν αναμνηστικό τόμο που εκδίδει το Υπουργείο με θέμα την εξέλιξη της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας στο πέρασμα των αιώνων.

– Τον Διοικητή της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ συνόδευε ο Λιμενάρχης Κατακόλου Πλωτάρχης Κωνσταντίνος Χαραλάμπους, ενώ παρών στη συνάντηση ήταν και ο πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Π. Κώστας Καραγιάννης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00