Αρχική » Εορταστική ατμόσφαιρα στην Αμαλιάδα για τον Πολιούχο Άγιο Αθανάσιο

Εορταστική ατμόσφαιρα στην Αμαλιάδα για τον Πολιούχο Άγιο Αθανάσιο

από Maria Petroutsa

Την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου η πόλη της Αμαλιάδας γιόρτασε τον Πολιούχο Άγιο και Προστάτη της Μέγα Αθανάσιο. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκλεκτοί καλεσμένοι και από τον χώρο της εκκλησίας αλλά και της πολιτικής.

Ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Αθανάσιος είχε την ονομαστική του εορτή και τον τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος ιερέων της περιοχής καθώς και οι Μητροπολίτες Μεσσηνίας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας. Από νωρίς το πρωί τελέστηκε η πανηγυρική λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στην Αμαλιάδα.

Στην λειτουργία παραβρέθηκαν οι πολιτικοί φορείς του τόπου, ο στρατός και το Λιμενικό. Σύσσωμη η Δημοτική Αρχή της Αμαλιάδας με τον Δήμαρχο κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, τους Αντιδημάρχους και τον σύμμαχο του Ανδρέα Παπαδάκο συγκεντρώθηκαν από νωρίς στην λειτουργία.  Ο Δήμαρχος Πύργου κ. Στάθης Καννής, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Ιωάννης Λέντζας και ο Δήμαρχος Γαστούνης κ. Καστρινός επίσης τίμησαν  την εορτή του Πολιούχου Αγίου του Δήμου Ήλιδας. Από νωρίς παραβρέθηκαν και οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Κοροβέσης ,κ. Γιαννόπουλος, κ. Βασιλόπουλος, κ. Νικολόπουλος και κ. Μπράμος. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νικολακόπουλος, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Καλαματιανός καθώς και ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Κατρίνης έδωσαν το παρόν. Ιδιαίτερη τιμή ωστόσο αποτέλεσε η επίσκεψη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκου Ανδρουλάκη.

Μετά το πέρας της λειτουργίας ξεκίνησε η πομπή με την εικόνα του Αγίου Αθανασίου στους κεντρικούς δρόμους της Αμαλιάδας. Πλήθος κόσμος συνόδευε τον Προστάτη Άγιο του μαζί με τους πολιτικούς φορείς του τόπου. Οι ιερείς προπορεύονταν της εικόνας μαζί με νεαρούς που κρατούσαν εικόνες του Αγίου. Ιδιαίτερα χαρούμενος ήταν ο πάτερ Αλέξιος Αναγνωστόπουλος, ο οποίος γιόρταζε μαζί με την ενορία του. Η πομπή πραγματοποιήθηκε με την συνοδεία της αστυνομίας, ενώ γίνονταν συχνά στάσεις και οι ιερείς έψαλλαν ευλογώντας την πόλη. Ολοκληρώθηκε η πομπή με την επιστροφή της εικόνας στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου. Εκεί οι επίσημοι καλεσμένοι και ο κόσμος προσκύνησαν την εικόνα του Αγίου.

Στην συνέχεια ακολουθήσε καφές σε κεντρικά καφέ του Πεζοδρόμου, το Zucca και το Sinner ,όπου ο Δήμαρχος κ. Χριστοδουλόπουλος και ο Μητροπολίτης Αθανάσιος έδωσαν συνέντευξη σε τοπικά μέσα για τις εορταστικές εκδηλώσεις. Τιμητική πλακέτα δόθηκε στον Αρχηγό του ΠΑΣΟΚ κ. Ανδρουλάκη, ο οποίος δίνοντας επίσης συνέντευξη σε τοπικά μέσα αναφέρθηκε στα φλέγοντα θέματα του τόπου, όπως το Νοσοκομείο Αμαλιάδας , οι Πανεπιστημιακές σχολές και την μεταφορά του Πρωτοδικείου. Φωτογραφήθηκε με πολίτες και αποχώρησε για Αθήνα.

Οι ιερείς συγκεντρώθηκαν στον Ιερό Ναό της Φραγκαβίλας και τέλεσαν επιμνημόσυνη δέηση στον Μητροπολίτη Κυρό Αθανάσιο.

Στην συνέχεια ακολούθησε γεύμα στον νέο χώρο εστίασης Dali Sips N’ Bites προς τιμή των καλεσμένων και για την ονομαστική εορτή του Μητροπολίτη Αθανασίου.

Ευχόμαστε ο Άγιος Αθανάσιος να φυλάει πάντα την Αμαλιάδα, ενώ εκφράζουμε την ελπίδα πως αυτές οι εορταστικές στιγμές θα δίνουν χαρά και θετική ενέργεια σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, ευχόμαστε η πόλη της Αμαλιάδας να αναδεικνύεται με κάθε ευκαιρία, προβάλλοντας τον πολιτισμό, την κοινότητα και την ιστορία της με λάμψη και υπερηφάνεια.

Φωτογραφίες- Ρεπορτάζ για το Μαντάτο

Μαρία Πετρουτσά

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00