Αρχική » Εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων για τη μεταφορά απορριμμάτων από Ποτόκι και Κονιδέικα

Εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων για τη μεταφορά απορριμμάτων από Ποτόκι και Κονιδέικα

από Άκης Χουζούρης

Χρηματοδοτήσεις που θα δώσουν λύση για την μεταφορά των δεματοποιημένων σκουπιδιών από το Ποτόκι και τα Κονιδέικα των Δήμων Πύργου και Ήλιδας αντίστοιχα, στο εργοστάσιο της Τριανταφυλλιάς δρομολογούνται και μάλιστα σύντομα, όπως απάντησε χθες στη Βουλή ο Αναπλ. Υπουργός  Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Ειδικότερα, ο κυβερνητικός παράγοντας χαρακτηρίζοντας πιο «ώριμο» το αίτημα για τα Κονιδέικα, ανακοίνωσε στον βουλευτή της ΝΔ, ότι είναι σε εξέλιξη άμεση χρηματοδότηση ύψους 200.000 ευρώ σε πρώτη φάση, και αναμένεται να υπογραφεί την ερχόμενη εβδομάδα για την μεταφορά 35.000 τόνων δεματοποιημένων απορριμμάτων από την συγκεκριμένη περιοχή.

Για το θέμα του Ποτοκίου, ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στην απαίτηση μιας μεγαλύτερης και ευρύτερης προσπάθειας για προϋπολογισμό ύψους 970.160 ευρώ, με σκοπό την μεταφορά ενός πράγματι μεγάλου όγκου απορριμμάτων από μια πανέμορφη όπως είπε φυσική τοποθεσία.

Νωρίτερα στην ερώτησή του ο κ. Νικολακόπουλος έκανε λόγο για «υγειονομική βόμβα» 100.000 τόνων σκουπιδιών δίπλα από την Εθνική Οδό Πύργου – Κυπαρισσίας κοντά σε κατοικημένες περιοχές του Πύργου, αλλά και εντός προστατευόμενης ζώνης Natura με το πρόβλημα στο Ποτόκι να υφίσταται εδώ και δεκαπέντε χρόνια!

Όσον αφορά στα Κονιδέικα ενημέρωσε, ότι βρίσκονται κοντά στον οικιστικό ιστό της Αμαλιάδας με τα σκουπίδια να είναι τοποθετημένα εκεί από την περίοδο 2014 – 2016.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00