Αρχική » Ενθουσίασε προέδρους και κατοίκους το πρόγραμμα Ψηφιακής ανάδειξης των ορεινών περιοχών της Ηλείας που παρουσιάστηκε στο Πανόπουλο από τον Ν. Κοροβέση

Ενθουσίασε προέδρους και κατοίκους το πρόγραμμα Ψηφιακής ανάδειξης των ορεινών περιοχών της Ηλείας που παρουσιάστηκε στο Πανόπουλο από τον Ν. Κοροβέση

από Maria Petroutsa

« Τα ορεινά χωριά της Ηλείας εντάσσονται στους ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς»

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, καθώς και αρκετοί κάτοικοι των ορεινών χωριών του νομού, την παρουσίαση του έργου Ψηφιακής ανάδειξης περιοχών της ορεινής Ηλείας που πραγματοποιήθηκε στο Mad cup cafe στο Πανόπουλο, την περασμένη Πέμπτη από τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκου Κοροβέση που είχε και την σχετική πρωτοβουλία.
Το παραπάνω έργο υλοποιήθηκε από τον τομέα Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας , στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής των ορεινών περιοχών του νομού, προκειμένου να αναδείξει το φυσικό κάλλος, τα αξιοθέατα και τον μνημειακό πλούτο της ορεινής ζώνης που προσφέρεται για πολλά είδη τουρισμού, πολιτιστικού, θρησκευτικού, εναλλακτικού, κλπ. Αυτό τόνισε ο κ. Κοροβέσης στον χαιρετισμό του, επισημαίνοντας ότι «το έργο της εικονικής περιήγησης της ορεινής Ηλείας το οποίο είναι ήδη διαθέσιμο στο portal της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Olympian Land και αποτελεί πλέον οδηγό για τους τουριστικούς πράκτορες που συμπεριλαμβάνουν την Ηλεία στις ξεναγήσεις τους, έχει σαν στόχο του μέσα από την ψηφιοποίηση των μνημείων και των αξιοθέατων της περιοχής, να μπορεί ο επισκέπτης να ξεναγείται σε πρώτη φάση εικονικά σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, να ενημερώνεται με όλο το απαραίτητο πληροφοριακό και φωτογραφικό υλικό, έτσι ώστε η ορεινή Ηλεία να εντάσσεται στους τουριστικούς προορισμούς που θα επισκέπτεται και δια ζώσης. Οι περιοχές που έχουμε εντάξει στο πρόγραμμα εικονικής περιήγησης είναι η Φολόη, το Αντρώνι, το Κακοτάρι, η Δίβρη και η Λαμπεία και η Κρυόβρυση με όλα τα αξιοθέατά τους»
Καταλήγοντας ο κ. Κοροβέσης συμπλήρωσε ότι «με το ψηφιακό αυτό πρόγραμμα, έχουμε ακόμα ένα όπλο στα χέρια μας για να αναδείξουμε τα πανέμορφα ορεινά χωριά μας, εντάσσοντάς τα στους τουριστικούς προορισμού της Ηλείας»
Την αναλυτική και ψηφιακή παρουσίαση του έργου έκανε με τα σύγχρονα μέσα τεχνολογίας, ο κ. Νίκος Χούντρης, υπεύθυνος της εταιρίας web Greece, ενώ την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Βασίλης Αρβανίτης, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Λαμπείας, Κρυονερίου, Ανδρωνίου και των άλλων χωριών που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα εικονικής ξενάγησης και κάτοικοι της περιοχής.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00