Αρχική » Εμβολιασμοί σε παιδιά  Ρομά Δήμου Πύργου

Εμβολιασμοί σε παιδιά  Ρομά Δήμου Πύργου

από Maria Petroutsa

                                                  

Ο Δήμος Πύργου , μέσω του διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, σε συνεργασία με  την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την 6η ΔΥ.ΠΕ.,  την Παιδιατρική Κλινική «Μητέρα», το Κέντρο Υγείας Πύργου και το Τμήμα Επισκεπτών του Γ.Ν. Πύργου , στο πλαίσιο του προγράμματος «Υγεία για Όλους», πραγματοποίησε την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024, Παιδιατρική κλινική εξέταση – Εμβολιασμούς παιδιών Ρομά σε καταυλισμούς του Δήμου Πύργου.

Με τον έλεγχο των ατομικών βιβλιαρίων, την κλινική παιδιατρική εξέταση και τον εμβολιασμό 44 παιδιών, ωφελουμένων στο Παράρτημα Ρομά του Δ. Πύργου, συνεχίζεται η εκστρατεία εμβολιασμού κατά του Πνευμονιόκοκκου, Ιλαράς, Ερυθράς, Παρωτίτιδας, Ηπατίτιδας Β’, Μηνιγγιτιδόκοκκου, Διφθερίτιδας, Τετάνου, Κοκκύτη  και Πολιομυελίτιδας, σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, με την υποστήριξη της νοσηλεύτριας του Κέντρου Κοινότητας Δήμου  Πύργου με παράρτημα Ρομά κας Γεωργίας Παπαδοπούλου και της Διαμεσολαβήτριας Ρομά κας Ρούπα Νεκταρίας  .

Στους καταυλισμούς βρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος  Κοινωνικής Προστασίας  & Υγείας Τζουανόπουλος Δημήτριος,  ο οποίος τόνισε τη σημασία της δράσης, καθώς επιχειρείται η ενίσχυση της εμβολιαστικής κάλυψης των παιδιών Ρομά και η θωράκισή τους από ασθένειες που δύνανται να προληφθούν. Τα εμβόλια σώζουν πραγματικά ζωές και συμβάλλουν στη θωράκιση της δημόσιας υγείας.

Οι εμβολιασμοί πραγματοποιήθηκαν στην κινητή μονάδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σε τρεις καταυλισμούς της περιοχής και συγκεκριμένα στην Αγγινάρα, στον Ερμή και στο Λαμπέτι . Οι δράσεις ενημέρωσης και προληπτικού ελέγχου θα συνεχιστούν και σε άλλους καταυλισμούς του Δήμου Πύργου.

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά χρηματοδοτείται από το «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα» 2021-2027

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00