Αρχική » Ειρηνική πορεία μαθητών Γυμνασίου Αρχαίας Ολυμπίας κατά του πολέμου στην Παλαιστίνη

Ειρηνική πορεία μαθητών Γυμνασίου Αρχαίας Ολυμπίας κατά του πολέμου στην Παλαιστίνη

από Maria Petroutsa



Πορεία ειρήνης κατά του πολέμου στην Παλαιστίνη πραγματοποίησαν οι μαθητές του Γυμνασίου Αρχαίας Ολυμπίας, καταλήγοντας στην είσοδο του Αρχαιολογικού χώρου, με ενδιάμεση στάση στο Δημαρχείο όπου επέδωσαν σχετικό ψήφισμα στον Δήμαρχο κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο.

Ο κ. Γεωργιόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Ολυμπία είναι ο τόπος που επινοήθηκε η εκεχειρία και πρέπει να εμπνέει τον σύγχρονο κόσμο για πρωτοβουλίες ειρήνευσης, ενώ συνεχάρη τα παιδιά για την ευαισθησία που τα διακρίνει.

Στο ψήφισμά τους οι μαθητές αναφέρουν: «Ησυχία κάνουμε όταν τα παιδιά κοιμούνται, όχι όταν τα σκοτώνουν. Ο πόλεμος είναι η έσχατη και πιο ολοκληρωτική μορφή ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ αντιμαχομένων. Παραβιάζει το δικαίωμα κάθε ανθρώπου στη ζωή και την ελευθερία ιδιαίτερα των παιδιών και των νέων. Ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ την Παλαιστίνη δεν άρχισε στις 7 Οκτωβρίου… κρατάει 76 χρόνια γεμάτα μίσος, αίμα, χιλιάδες νεκρούς, εγκλήματα πολέμου και από τις δύο μεριές και άφατη υποκρισία από τις Μεγάλες Δυνάμεις. Η ζωή αυτών των ανθρώπων κρέμεται από την ικανοποίηση συμφερόντων από τα οποία δε θα ωφεληθούν καν οι ίδιοι. Παιδιά που θα έπρεπε να παίζουν αμέριμνα στις αυλές, να ζουν ξένοιαστα και να διεκδικούν τα όνειρά τους, ξυπνάνε και αντικρίζουν το σκοτάδι και τον όλεθρο των βομβαρδισμών. Και ο υπόλοιπος κόσμος συνεχίζει να ζει στη μακάρια ακινησία του!

Για αυτά τα παιδιά φωνάζουμε σήμερα από το δοξασμένο τόπο της Αρχαίας Ελλάδας, την Αρχαία Ολυμπία. Το μέρος που έχει το προνόμιο κάθε τέσσερα χρόνια να ανάβει τη φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων και να μεταλαμπαδεύει σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης το μήνυμα της εκεχειρίας, της ειρήνης και της συναδέλφωσης των λαών μέσα από την ευγενή άμιλλα.

Οι μαθητές του Γυμνασίου Αρχαίας Ολυμπίας ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την ευαισθητοποίηση και την αντίληψη της σοβαρότητας της κατάστασης.

Ζητάμε να επικρατήσει ασφάλεια, σταθερότητα και Ειρήνη στην περιοχή και να βρεθεί μια δίκαιη λύση.

Ζητάμε να σταματήσουν άμεσα οι βομβαρδισμοί και οι πολεμικές επιχειρήσεις ιδιαίτερα εναντίον του άμαχου πληθυσμού και να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις.

Ζητάμε Ειρήνη σε όλο τον κόσμο».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00