Αρχική » Ειδική σύσκεψη στην Αμαλιάδα για τις οφειλές των επτά δήμων στο ΦοΔΣΑ Ηλείας – Συμμετείχαν δήμαρχοι, στελέχη της κοινοπραξίας και υπηρεσιακοί παράγοντες των δήμων

Ειδική σύσκεψη στην Αμαλιάδα για τις οφειλές των επτά δήμων στο ΦοΔΣΑ Ηλείας – Συμμετείχαν δήμαρχοι, στελέχη της κοινοπραξίας και υπηρεσιακοί παράγοντες των δήμων

από Maria Petroutsa

Την πρώτη τους συνάντηση με την κοινοπραξία που διαχειρίζεται τη Μονάδα Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων της Τριανταφυλλιάς είχαν οι δήμαρχοι της Ηλείας και το νέο προεδρείο του ΦοΔΣΑ.

Αιχμή του δόρατος αποτέλεσε η τιμολογιακή πολιτική που ακολουθείται όλα αυτά τα χρόνια και τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί με τα συσσωρευμένα χρέη των δήμων της Ηλείας, απέναντι στο Φορέα Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων.

Η συνάντηση στην οποία συμμετείχαν και οι διευθυντές υπηρεσιών όλων των δήμων, πέρασε και σε τεχνικά πεδία, προκειμένου να διευκολυνθούν όσο το δυνατό περισσότερο οι δήμοι στην αποπληρωμή των οφειλών τους.

Ειδικότερα, το βασικότερο θέμα συζήτησης είχε να κάνει με τις προσαυξήσεις που καλούνται να πληρώσουν και το πως αυτές -αλλά και σε τί ποσοστό- μπορούν να μειωθούν.

Η συνάντηση έγινε την περασμένη Πέμπτη στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ήλιδας, παρουσία του προέδρου του ΦοΔΣΑ και Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, του αντιπροέδρου και Δημάρχου Πηνειού κ. Αλέξη Καστρινού, των δημάρχων: Πύργου κ. Στάθη Καννή και Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Γιάννη Λέντζα και εκπροσώπων των δημοτικών αρχών των υπολοίπων τριών δήμων.

Μαζί με την συζήτηση για τις οφειλές των δήμων και τα προβλήματα που δημιουργούνται, ο κύριος Χριστοδουλόπουλος ζήτηση και τη λήψη πολιτικής απόφασης σε επόμενη συνεδρίαση του ΦοΔΣΑ, σχετικά με θέματα που αφορούν στην στη διαχείριση του φορέα από τον Δήμο Ήλιδας.

Η συνάντηση, αυτή τη φορά με μοναδικό θέμα το τεχνικό ζήτημα που αφορά στις προσαυξήσεις, επαναλήφθηκε το πρωί της Δευτέρας και πάλι στην Αμαλιάδα, με τη συμμετοχή μόνο των Προϊσταμένων των Οικονομικών Υπηρεσιών των επτά δήμων και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00