Αρχική » ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ (ΜΕ Λ.Τ.) ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ (ΜΕ Λ.Τ.) ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

από Maria Petroutsa


Στα πλαίσια των εθελοντικών δράσεων του Εσπερινού Γυμνασίου (με Λυκ. Τάξεις) Αμαλιάδας διοργανώθηκε αιμοδοσία την Πέμπτη 24/11 με πρωτοβουλία του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του σχολείου και του Δ/ντή κ. Ι. Χριστόπουλου. Σε συνεργασία με την αναπληρώτρια διοικήτρια κ. Ειρήνη Αγγελάκου, τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, πραγματοποιήθηκε επαρκώς η δράση με τη συνδρομή του φιλολόγου κ. Γιώργου Στασινόπουλου, ενώ προγραμματίστηκε και νέα αιμοδοσία, εντός του νέου έτους.
Ο ηθικός χαρακτήρας που προβάλλει το εγχείρημα είναι αξιέπαινος, μιας και μαθητές-γονείς, επιδεικνύουν αγάπη, συμμετοχικότητα και αλληλεγγύη, διδασκόμενοι σε ένα σχολείο-‘‘πρότυπο’’. Εδώ και πολλά χρόνια έχει δημιουργηθεί ‘‘τράπεζα αίματος’’ και με τον καιρό έχει αυξηθεί η συμμετοχική παρουσία, αφού οι αιμοδότες-μαθητές αποτελούν κοινωνικούς πολλαπλασιαστές αλληλοβοήθειας. Στο σχολείο γίνονται πολλές δράσεις κοινωνικής ευαισθητοποίησης με όραμα την προσφορά και αυτό αναδεικνύει τον σύγχρονο ρόλο του εκπαιδευτηρίου, που είναι η εμπλοκή του και με την καθημερινότητα του πολίτη.
Το συγκεκριμένο σχολείο συμμετέχει ποικιλότροπα στα ανθρωπιστικά και πνευματικά δρώμενα, με παρεμβάσεις γεμάτες ανθρωπιά και αποτελεί φάρο υγιούς πρωτοπορίας στα εκπαιδευτικά πράγματα. Εσπερινό και εθελοντισμός λοιπόν, αλληλένδετα, για έναν καλύτερο κόσμο με πολίτες-ανθρώπους.
Ο Δντης
Ιωάννης Χριστόπουλος
Καθηγητής Φιλόλογος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00