Αρχική » ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΛΙΔΑΣ: Προϋπολογισμός για το 2023 ύψους 84 εκ. ευρώ!

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας, σε ειδική συνεδρίαση την Τετάρτη, ο προϋπολογισμός του δήμου για το έτος 2023 που ανέρχεται σε 84.380.679,84 ευρώ!
Ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ρεαλιστικό, που καταρτίστηκε βάσει των αναγκών, έλαβε την σχετική έγκριση όλων των ελεγκτικών αρχών και θα εκτελεστεί διασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία του δήμου.
Την εισήγηση του θέματος έκανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Ευγένιος Αστερής, ο οποίος αναφέρθηκε αρχικά στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια και έχουν προκαλέσει αλυσιδωτές επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική ζωή, όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία (ενεργειακή κρίση, αύξηση τιμών στα καύσιμα κ.α.), με αποτέλεσμα την μείωση των ιδίων εσόδων του Δήμου, ενώ η υγειονομική κρίση δημιούργησε νέες ανάγκες για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.
«Διαμορφώθηκε έτσι ένα ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο, όχι μόνο στον Δήμο μας, αλλά σε όλους τους δήμους της χώρας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αστερής ο οποίος στάθηκε και στους μειωμένους πόρους που προέρχονται από την κεντρική διοίκηση, τη υποστελέχωση των υπηρεσιών του δήμου, αλλά και την κυβερνοεπίθεση που επηρέασε την λειτουργία του.

Ρεαλιστικός και υλοποιήσιμος
Παρ’ όλα αυτά ο προϋπολογισμός συντάθηκε αφού ελήφθησαν υπόψη όλα τα δεδομένα και σύμφωνα με τις αυστηρές οδηγίες του Οικονομικού Παρατηρητηρίου και του Υπουργείου Οικονομικών. «O προϋπολογισμός του 2023 είναι λειτουργικός, ρεαλιστικός και υλοποιήσιμος και σύμφωνος με τις παρατηρήσεις του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ.
Να σημειωθεί ότι στον προϋπολογισμό του 2023, ελήφθη υπόψη το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2012-2024 και περιλαμβάνει το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2023, τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού έτους 2023, τα συνεχιζόμενα έργα και προμήθειες, τις ανελαστικές δαπάνες του δήμου και έργα που έχουν ενταχθεί σε διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα.

Η Τακτική συνεδρίαση
Στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ακολούθησε, στο πλαίσιο των ερωτήσεων που δέχτηκε ο Δήμαρχος, ο κ. Λυμπέρης ενημέρωσε το Σώμα ότι σε ότι αφορά την στέγαση του ‘Φούφειου’ Ειδικού Σχολείου Αμαλιάδας, έχουν ήδη δρομολογηθεί οι διαδικασίες σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, ώστε να συνταχθεί η μελέτη και το έργο να ενταχθεί στην προκήρυξη για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2021-2027.
Σε ότι αφορά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, το Συμβούλιο αποφάσισε τη έκδοση ψηφίσματος για την μείωση του κόστους διέλευσης από την γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου, εγκρίθηκαν ο προϋπολογισμός και το ετήσιο πρόγραμμα δράσης έτους 2023 της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00