Αρχική » Δ. Αυγερινοπούλου για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο για το παραλιακό μέτωπο της Ηλείας

Δ. Αυγερινοπούλου για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο για το παραλιακό μέτωπο της Ηλείας

από Άκης Χουζούρης

Εντός Νοεμβρίου θα ολοκληρωθεί τμήμα της διαδικασίας από το ΤΕΕ και μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να συμβασιοποιηθεί το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΕΠΣ) για το παραλιακό μέτωπο της Π.Ε. Ηλείας (τμήματα των Δήμων Πύργου, Ήλιδας, Ανδραβίδας – Κυλλήνης και Πηνειού) ενημερώνει η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Δρ. Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, σε συνέχεια της συνάντησής της τόσο με το Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας όσο και με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ, κ. Στασινό.

Αντικείμενο της συνάντησής τους ήταν η πορεία της σύμβασης ανάθεσης της μελέτης για το νέο ειδικό χωροταξικό σχέδιο για την Ηλεία. Η εκπόνηση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για την παραλιακή ζώνη της Ηλείας, συνολικής εκτάσεως 357,6 τ.μ., είχε μάλιστα ενταχθεί στον πρώτο διαγωνιστικό κύκλο για την σύνταξη μελετών που εντάσσονται στο χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης Πρόγραμμα Πολεοδομικών Μεταρρυθμίσεων «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», ενώ το ΕΠΣ έχει ορίζοντα υλοποίησης τους 12 μήνες. Πρόκειται για μελέτη μείζονος σημασίας για την ανάπτυξη των περιοχών, καθώς θα μπορούν να λειτουργήσουν ως υποδοχείς αναπτυξιακών σχεδίων και έργων, ενώ θα ενθαρρύνονται οι οικονομικές δραστηριότητες, έχοντας απαγκιστρωθεί από τις παλιές ΖΟΕ, και συγχρόνως θα προστατεύεται το περιβάλλον.

Θυμίζουμε ότι η κυρία Αυγερινοπούλου ήδη από τον Αύγουστο του 2019 είχε θέσει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο το αίτημα των κατοίκων για ανάπτυξη και πολεοδομική αναδιάρθρωση του Νομού, αλλά και τη δυνατότητα νέων χρήσεων γης, με συνεχείς επί του θέματος συναντήσεις τόσο στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας όσο και σε όλους τους συναρμόδιους φορείς του Δημοσίου. Ήταν μάλιστα μια προτεραιότητα της Βουλευτού και ως Προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, γνωρίζοντας εις βάθος τους περιορισμούς που θέτουν στην ανάπτυξη οι αλλεπάλληλες ζωνοποιήσεις.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00