Αρχική » Δ. Αυγερινοπούλου για τη διαδικασία καταβολής της επιχορήγησης στους πυρόπληκτους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες

Δ. Αυγερινοπούλου για τη διαδικασία καταβολής της επιχορήγησης στους πυρόπληκτους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες

από Άκης Χουζούρης

Η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, η οποία μεριμνά για την επίσπευση της καταβολής της επιχορήγησης για τις ζημίες των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και στους πυρόπληκτους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, σε συνέχεια νεότερης τηλεφωνικής της επικοινωνίας με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Α. Λυκουρέντζο, ενημερώνει ότι προχωράει η διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων για τους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες των Δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου για τις ζημίες που υπέστησαν στις αγροτικές τους εκμεταλλεύσεις από τις πυρκαγιές του 2021.

Αυτή την εβδομάδα, ο ΕΛΓΑ αποστέλλει την λίστα των προς αποζημίωση μη κατά κύριο επάγγελμα αγροτών στο Υπουργείο Οικονομικών, ώστε, με την σειρά του, το Υπουργείο να προχωρήσει στην καταβολή των αποζημιώσεων.

«Η Κυβέρνηση επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών και λαμβάνει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για να ενισχύσει τον πρωτογενή τομέα. Ευχαριστούμε θερμά τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, καθώς και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, για την ειδική μέριμνα που επιδεικνύουν για τους αγρότες μας, σε συνέχεια και της σχετικής ρύθμισης που συμπεριλήφθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για την επιτάχυνση της αποζημίωσης των πληγέντων αγροτών μας από τις πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου» δήλωσε η κα Αυγερινοπούλου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00