Αρχική » Δωρεάν προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος και ενημέρωση σε παιδιά Ρομά

Δωρεάν προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος και ενημέρωση σε παιδιά Ρομά

από Maria Petroutsa

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ
Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΥΓΕΙΑΣ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Ο Δήμος Πύργου , μέσω του διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά και του ΚΕΠ Υγείας της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας, σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού», πραγματοποίησε την Τετάρτη και την Πέμπτη 27-28 Μαρτίου προληπτικές οδοντιατρικές εξετάσεις σε δύο καταυλισμούς Ρομά.
Για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιήθηκε η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ενώ τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που προβλέπονται κατά του Covid-19.


Μετά την ολοκλήρωση της οδοντιατρικής εξέτασης πραγματοποιήθηκε και ενημέρωση για την σωστή στοματική υγιεινή.
Τη δράση στήριξαν εθελοντικά Οδοντίατροι , τα μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας, Παρνασσά Μάρθα, Σούγελας Ανδρέας, Τσαούσης Διονύσιος και ο Αντιδήμαρχος Τζουανόπουλος Δημήτριος καθώς και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Οδοντιάτρων Ηλείας κ. Γαλανόπουλος Αλέκος.


Παραβρέθηκαν επίσης η συντονίστρια του Παραρτήματος Ρομά κα Παναγοπούλου Βασιλική, η νοσηλεύτρια κα Παπαδοπούλου Γεωργία και η διαμεσολαβήτρια Ρομά κα Ρούπα Νεκταρία, στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με παράρτημα Ρομά.


Η δράση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία αφού πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε 32 παιδιά Ρομά, εκ των οποίων διαπιστώθηκε ότι σε ορισμένα θα πρέπει να γίνουν περαιτέρω οδοντιατρικές εξετάσεις.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πύργου , Στάθης Καννής , αφού ευχαρίστησε θερμά το « Χαμόγελο του Παιδιού» , τους εθελοντές οδοντιάτρους, μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας , τους άμεσους συνεργάτες του, Γαλανόπουλο Αλέκο και Τζουανόπουλο Δημήτριο για την εθελοντική προσφορά τους, καθώς και τα στελέχη του Παραρτήματος Ρομά, ανέφερε ότι η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε παιδιά οικογενειών ωφελούμενων των δομών του Δήμου, με στόχο την προαγωγή της στοματικής υγιεινής και την ενημέρωση του πληθυσμού των Ρομά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00