Αρχική » Δράση κατά της ενδοσχολικής βίας:«Σπάω τη σιωπή, ενώνουμε τις φωνές κατά της βίας»

Δράση κατά της ενδοσχολικής βίας:«Σπάω τη σιωπή, ενώνουμε τις φωνές κατά της βίας»

από Maria Petroutsa

«Σπάω τη σιωπή, ενώνουμε τις φωνές κατά της βίας» είναι το μήνυμα της δράσης που πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Πλατεία του Πύργου από το Δίκτυο Σχολικής Διαμεσολάβησης του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Δήμο και σχολεία της πρωτεύουσας του Νομού στο πλαίσιο του εορτασμού  της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Σχολικού Εκφοβισμού.

Η 6η Μαρτίου έχει οριστεί ως ημέρα κατά της βίας στο σχολείο κατά την διάρκεια της οποίας υλοποιούνται πρωτοβουλίες με κύριο σκοπό την ενημέρωση απέναντι στα περιστατικά συστηματικής και επαναλαμβανόμενης βίας, η οποία έχει πολλές μορφές: σωματική, λεκτική, ψυχολογική, κοινωνική και διαδικτυακή.

Το 13ο Νηπιαγιωγείο, το 1ο Πειραματικό Δημοτικό, το 2ο Δημοτικό Σχολείο, το 1ο και το 2ο ΓΕΛ Πύργου , στην κεντρική πλατεία του Πύργου  έστειλαν  το ηχηρό μήνυμα «σπάμε τη σιωπή».

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ Θεόδωρος Κόρδας κατά την διάρκεια της ομιλίας του μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Είναι καθήκον μας ως κοινωνία να σταθούμε απέναντι σε ένα από τα πιο σοβαρά και επίκαιρα προβλήματα της εποχής μας: το σχολικό εκφοβισμό. Είναι ένα πρόβλημα που επηρεάζει τη ψυχολογική και σωματική υγεία των παιδιών μας και μπορεί να αφήσει βαθιές συναισθηματικές πληγές που διαρκούν μία ζωή. Η σιωπή είναι ο σύμμαχος του εκφοβισμού. Όταν κρατάμε σιωπή, δίνουμε στον εκφοβιστή την εξουσία να συνεχίσει την κακοποίηση.  Αλλά σήμερα είμαστε εδώ για να στείλουμε το μήνυμα: «Σπάσε τη Σιωπή».  

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00