Αρχική » Διπλή τραγωδία στην Ηλεία – Δύο αυτοκτονίες σε ένα 48ωρο

Διπλή τραγωδία στην Ηλεία – Δύο αυτοκτονίες σε ένα 48ωρο

από Άκης Χουζούρης

Συγκλονισμένοι οι κάτοικοι της Ηλείας, μπροστά στην είδηση, πως δύο άνθρωποι, που ζουν σε διαφορετικές περιοχές του νομού, προχώρησαν μέσα σε ένα 48ωρο, στο απονενοημένο διάβημα.

Ο πρώτος, ένας άνδρας 44 ετών, κάτοικος Λάλα, απαγχονίστηκε σε αποθήκη πλησίον της οικίας του, ενώ ο δεύτερος, ένας 55χρονος επιχειρηματίας του Πύργου, έβαλε τέλος στη ζωή του με τον ίδιο τρόπο.

Κανείς δε γνωρίζει τους λόγους που οδήγησαν τους δύο άνδρες στην πράξη αυτή.

Το δεδομένο όμως είναι πως η χώρα μας παραμένει μία από τις ελάχιστες χώρες σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο που δεν έχει λάβει καμία θεσμική πρωτοβουλία για την προστασία των ευάλωτων συνανθρώπων μας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Αυτοκτονιών του Κέντρου Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας της ΜΚΟ «Κλίμακα», οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα, παρουσιάζουν σταθερά αυξητική τάση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η «Κλίμακα», με αφορμή την 10η Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας, περισσότεροι από 500 άνθρωποι αυτοκτονούν κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα, αφήνοντας πίσω τουλάχιστον 5.000 πενθούντες ετησίως. Στην πραγματικότητα οι αυτοκτονίες είναι πολύ περισσότερες αυτών που καταγράφονται ενώ δεν υπάρχουν καθόλου στοιχεία για τις μη θανατηφόρες απόπειρες, οι οποίες εκτιμάται ότι είναι 15-20 φορές περισσότερες των καταγεγραμμένων αυτοκτονιών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00