Αρχική » Διονύσης Καλαματιανός: «Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. απαντά στις μεγάλες κοινωνικές ανάγκες»


Οι εκλογές της 25ης Ιουνίου είναι μια νέα εκλογική μάχη, με ένα διαφορετικό εκλογικό σύστημα. Το δίλλημα και το διακύβευμά τους, σαφές και οριοθετημένο: Ποιος και με ποιον τρόπο θα κυβερνήσει τη Χώρα την επόμενη ημέρα. Θα επιλέξουμε την πρόοδο και την ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και την ασφάλεια, την αξιοπρέπεια και την ευημερία ή θα συνεχιστεί η απαξίωση του κοινωνικού κράτους, η υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και παιδείας, η επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, η συρρίκνωση των εισοδημάτων και η ασφυξία της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας;
Σε λίγες ημέρες, ο ελληνικός λαός θα κληθεί με την επιλογή του να απαντήσει σε όλα αυτά. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι κόμμα εξουσίας και διεκδικεί την εμπιστοσύνη και την ψήφο των πολιτών για να εφαρμόσει το πρόγραμμά του. Ένα πρόγραμμα ελπίδας και προοπτικής, που μπορεί να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα. Μια πρόταση πλήρως τεκμηριωμένη και κοστολογημένη στις δαπάνες και στα έσοδα που προβλέπει, βασισμένη στη στήριξη της κοινωνικής πλειοψηφίας, ώστε να έχουμε ευημερία για όλους.
Αντίθετα, η πρόταση της ΝΔ κινείται σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση, συνέχεια των κυνικών και άδικων πολιτικών της προηγούμενης τετραετίας. Πολιτικές που εκτόξευσαν την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια, υπονομεύοντας, παράλληλα, τη δημόσια υγεία και παιδεία, το κοινωνικό κράτος και τα εργασιακά δικαιώματα. Όλα αυτά πρόκειται να ενταθούν και να πολλαπλασιαστούν αν επικρατήσει η ΝΔ, ειδικά στην περίπτωση που ο κ. Μητσοτάκης καταστεί παντοδύναμος και ανεξέλεγκτος το βράδυ των επερχόμενων εκλογών.
Αυτά τα δύο προγράμματα, αυτοί οι δύο τόσο διαφορετικοί κόσμοι, θα αναμετρηθούν την 25η Ιουνίου. Άλλη πρόταση, άλλος δρόμος, δεν υπάρχει. Αυτό αποδείχτηκε την 21η Μαΐου, όταν κάποιοι πανηγύριζαν για τα ποσοστά τους, δίχως να τους ενδιαφέρει η μεγάλη εικόνα και η νίκη της ΝΔ σχεδόν σε όλη τη Χώρα. Πρόκειται για εκείνους που, αντί να συστρατευθούν απέναντι σε μια επιθετική και αλαζονική Δεξιά, επέλεξαν την άρνηση συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων και την επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ρίχνοντας νερό στο μύλο της. Όπως δεν έπεισαν πριν από λίγες ημέρες, έτσι δεν πείθουν ούτε τώρα, μην έχοντας στην ουσία να παρουσιάσουν μια στιβαρή εναλλακτική πρόταση απέναντι στον κ. Μητσοτάκη και την παράταξή του. Ίσα ίσα, που στελέχη τους αφήνουν ορθάνοικτο το ενδεχόμενο συνεργασιών με τη ΝΔ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αντιλαμβάνεται τις νέες διαμορφωμένες συνθήκες που επικρατούν. Γνωρίζουμε τους συσχετισμούς που έχουν δημιουργηθεί και καθημερινά αγωνιζόμαστε για να τους αλλάξουμε, κάνοντας την αυτοκριτική μας.
Με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα θα δώσουμε συντεταγμένα και αυτή τη μάχη. Απέναντι στα μαύρα σχέδια του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ, δίπλα σε κάθε πολίτη ξεχωριστά. Για μια κοινωνία όρθια, με περισσότερη δημοκρατία, δικαιοσύνη, ασφάλεια και προοπτική.
Σε λίγες ημέρες τα πάντα ξεκινούν από την αρχή, με τις κάλπες να είναι άδειες. Σε αυτή την αναμέτρηση, που κρίνεται το μέλλον και η ζωή καθεμιάς και καθενός, καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00