Αρχική » Διονύσης Καλαματιανός στη Realnews: «Με αξιοπιστία και πρόγραμμα προχωράμε στην επόμενη ημέρα»

Διονύσης Καλαματιανός στη Realnews: «Με αξιοπιστία και πρόγραμμα προχωράμε στην επόμενη ημέρα»

από Maria Petroutsa

Σημεία από τη συνέντευξη του Διονύση-Χαράλαμπου Καλαματιανού, Βουλευτή Ηλείας, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στη “Realnews

Για τις διεργασίες εντός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εν όψει και των επερχόμενων ευρωεκλογών, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η αξιωματική αντιπολίτευση του τόπου. Οι πολίτες με την ψήφο τους τον κατέταξαν στη δεύτερη θέση στις πρόσφατες εθνικές εκλογές. Είναι λογικό από τότε, με τα όσα γνωστά επακολούθησαν, να έχει υπάρξει μια απώλεια δυνάμεων και μια αποσυσπείρωση. Παρόλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σταθερά βγαίνει από την κρίση και επανασυστήνεται στην κοινωνία. Παράλληλα, οι Βουλευτές του, ήδη τρέχουμε ένα εξαιρετικό κοινοβουλευτικό έργο, που αφενός ελέγχει τα κυβερνητικά πεπραγμένα, αφετέρου προτείνει ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες λύσεις στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα. Με αφορμή τις ευρωεκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα επικοινωνήσει εντονότερα το προοδευτικό του πρόγραμμα και θα διαχυθεί περισσότερο μέσα στην κοινωνία. Ασφαλώς, κρίσιμη παράμετρος εν όψει της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης είναι η συγκρότηση ενός ισχυρού και θελκτικού ευρωψηφοδελτίου, με προσωπικότητες που μπορούν να εμπνεύσουν τον προοδευτικό και δημοκρατικό χώρο. Σε κάθε περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκκινά από τη δεύτερη θέση και πρέπει να στοχεύει μόνο ψηλότερα. Με σκληρή δουλειά, εξωστρέφεια, υπευθυνότητα, σοβαρότητα και αξιοπιστία, κερδίζουμε και πάλι τους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν τη διακυβέρνηση της χώρας.»

Σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις και τα δίκαια αιτήματα των παραγωγών, ο Διονύσης Καλαματιανός επισήμανε:

«Ο αγροτικός κόσμος δίκαια διαμαρτύρεται και κινητοποιείται, καθώς, δίχως υπερβολή αντιμετωπίζει ζήτημα επιβίωσης, εξαιτίας των κυβερνητικών επιλογών και πρακτικών. Πλέον, αγρότες και κτηνοτρόφοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο τεράστιο κόστος παραγωγής, στις απλησίαστες τιμές ενέργειας, καυσίμων και αγροεφοδίων. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι παλινωδίες με τις αγροτικές ενισχύσεις και αποζημιώσεις, που ειδικά φέτος είναι εξαιρετικά μειωμένες έως και μηδενικές, σε συνδυασμό με την καταστροφική διαχείριση από πλευράς κυβέρνησης της νέας ΚΑΠ,  αποτελούν τη σταγόνα που έχει ξεχειλίσει το ποτήρι για τους παραγωγούς μας. Όλα τα παραπάνω αποτελούν ευθύνη της κυβέρνησης. Από την πρώτη στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών, αναδεικνύει και στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους, δίχως περιστροφές, με ειλικρίνεια και αμεσότητα. Δεν εντοπίζω κάτι το αρνητικό σε αυτό. Αυτό που πρέπει να γίνει αντιληπτό είναι ότι ο πρωτογενής τομέας αποτελεί βασικό αναπτυξιακό πυλώνα της εθνικής μας οικονομίας. Δίχως αυτόν και τους ανθρώπους του, η χώρα μας θα βρεθεί αντιμέτωπη με δομικά ζητήματα που μπορούν να θέσουν σε επισφάλεια την ευμάρειά της. Εμείς πιστεύουμε σε έναν ισχυρό και σύγχρονο πρωτογενή τομέα, που έχει κομβικό και κυρίαρχο ρόλο στο νέο παραγωγικό μοντέλο, διασφαλίζοντας, παράλληλα, την επισιτιστική επάρκεια και αυτάρκεια του τόπου. Για τον λόγο αυτό, έχουμε προτείνει συγκεκριμένα μέτρα, που μπορούν να ανακουφίσουν τους παραγωγούς, ώστε να συνεχίσουν να παράγουν και διαβιώνουν με αξιοπρέπεια, αυτοί και οι οικογένειές τους.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00