Αρχική » Διονύσης Καλαματιανός: «Πολύτιμη παρακαταθήκη ο αγώνας των ηρώων του ’40»

Ένδοξο σημείο ιστορικής αναφοράς η 28η Οκτωβρίου 1940, ημέρα μνήμης και τιμής.

Πηγή έμπνευσης και δύναμης για όλες και όλους εμάς, ο αγώνας των Ελλήνων για ελευθερία και ανεξαρτησία τόσο στα βουνά της Ηπείρου αρχικά, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα στη συνέχεια, με την Εθνική Αντίσταση. Με απαράμιλλο θάρρος και γενναιότητα αντιστάθηκαν στις επιβουλές και τις απειλές των φασιστικών και ναζιστικών δυνάμεων. Αρνήθηκαν την υποταγή και με αυτοθυσία υπερασπίστηκαν την Πατρίδα. Αξίζουν τον σεβασμό και την αιώνια ευγνωμοσύνη μας.

Αυτή την πολύτιμη παρακαταθήκη οφείλουμε να τη διαφυλάξουμε και να τη μεταβιβάσουμε στις επόμενες γενιές. Να γίνει οδηγός μας για το παρόν και το μέλλον. Ιδίως σήμερα, σε ένα ρευστό γεωπολιτικό περιβάλλον, με νέες εστίες ανάφλεξης να εμφανίζονται διαρκώς, ακόμα και στην περιοχή μας. Χρειάζεται, λοιπόν, να βρισκόμαστε σε εγρήγορση για να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις με θάρρος, ομοψυχία και αποφασιστικότητα.

Αντλούμε πίστη από τους ήρωες του ’40 και ως σπουδαία πράξη απόδοσης τιμής συνεχίζουμε την προσπάθεια για μια καλύτερη ζωή για όλους, με ισχυρή δημοκρατία και περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη. Να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται και υποφέρουν, δομώντας μια καθημερινότητα με αλληλεγγύη, ισότητα, αξιοπρέπεια και ενσυναίσθηση. Συνθήκη που τόσο πολύ έχει ανάγκη η κοινωνία μας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00