Αρχική » Διονύσης Καλαματιανός: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ασκεί με επάρκεια τα καθήκοντά του ως Αξιωματική Αντιπολίτευση»

«Τα προβλήματα του ελληνικού λαού είναι πολύ μεγάλα. Η ακρίβεια είναι ασφυκτική και μαστίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Οι τιμές εκτοξεύονται στα τρόφιμα και στα καύσιμα, ενώ οι εταιρίες παροχής ενέργειας ανακοίνωσαν αυξήσεις έως και 40% στα τιμολόγια και στους λογαριασμούς του ρεύματος. Αυτά είναι τα σημαντικά θέματα και αυτά αφορούν τους πολίτες», τόνισε σε τηλεοπτική του παρουσία ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύσης Καλαματιανός.

Ο Ηλείος Βουλευτής κατέστησε σαφές πως δεν υπάρχει κενό αντιπολίτευσης στη χώρα, αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ασκεί με υπευθυνότητα και με τον δέοντα τρόπο τα καθήκοντα που του ανέθεσαν οι πολίτες με την ψήφο τους στις πρόσφατες εθνικές εκλογές.

«Ασκούμε ισχυρή, δυναμική και ωφέλιμη για την κοινωνία αντιπολίτευση. Το κάνουμε αυτό εντός Κοινοβουλίου με ερωτήσεις, παραστάσεις, ομιλίες, τοποθετήσεις ακόμα και για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, ενώ και σε επίπεδο κοινωνίας βρισκόμαστε δίπλα στους πολίτες σε όλα τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως αυτά των πλημμυρών στη Θεσσαλία, των πυρκαγιών στην Αττική, των καθημερινών ζητημάτων που αφορούν την ασφάλεια, την ανθεκτικότητα της χώρας και την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Απευθυνόμαστε στον λαό, έχουμε σύνδεση με την κοινωνία και αναδεικνύουμε τα προβλήματα, προτείνοντας λύσεις. Δίνουμε διεξόδους στα κυβερνητικά αδιέξοδα, απαντήσεις που -μακάρι- να τις υιοθετούσε η κυβέρνηση, όμως δεν το κάνει. Βέβαια, η αναστάτωση που υπάρχει στο χώρο μας δεν επιτρέπει την ανάδειξη της προσπάθειάς μας και των θέσεών μας.»

Στη συνέχεια ο Διονύσης Καλαματιανός εστίασε στο ασφυκτικό ζήτημα της ακρίβειας που γονατίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

«Νοικοκυριά και επιχειρήσεις δεν μπορούν να επιβιώσουν. Ακόμα και εργαζόμενοι με σταθερό μισθό δεν βγάζουν τον μήνα, δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς και να βάλουν καύσιμα. Αυτά καίνε τον κόσμο, εκεί πρέπει να υπάρχει παρέμβαση από την Πολιτεία που να προστατεύει τον πολίτη και όχι να επιτρέπει τα υπερκέρδη των εταιριών», προσθέτοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει προτείνει εδώ και δύο χρόνια λύσεις ειδικά για το θέμα της ακρίβειας, μεταξύ άλλων:

  • μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα στο 6%,
  • διενέργεια εντατικών και αποτελεσματικών ελέγχων στην αγορά, προκειμένου να παταχθεί η αισχροκέρδεια,
  • μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα στον κατώτατο συντελεστή της Ε.Ε. και κατάργηση καταβολής του στο αγροτικό πετρέλαιο,
  • θέσπιση ανώτατου συντελεστή κέρδους 5% στην ενέργεια,
  • φορολόγηση των υπερκερδών των ενεργειακών εταιρειών και των διυλιστηρίων,
  • επαναφορά της 13ης σύνταξης για τους συνταξιούχους,
  • αφορολόγητο όριο στα 10.000 ευρώ.

Τέλος, αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή, επισήμανε τα εξής:

«Βλέπουμε την τραγωδία που διαδραματίζεται στη Γάζα και στην Παλαιστίνη. Πρέπει να υπάρξει κατάπαυση του πυρός, να προστατευτούν οι άμαχοι, να αποφύγουμε την ανθρωπιστική κρίση, να ενεργοποιηθεί η διεθνής διπλωματία και να εφαρμοστεί το Διεθνές Δίκαιο. Δυστυχώς, από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης δεν έγιναν σωστοί χειρισμοί. Είδαμε τον κ. Μητσοτάκη να πηγαίνει να συναντάει μόνο τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ και όχι την Παλαιστινιακή Αρχή, όταν πάγια αρχή της χώρας για δεκαετίες είναι ότι γίνεται συνάντηση και με την Αρχή της Παλαιστίνης. Χρειάζεται μία διαφορετική, πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα της χώρας. Η Ελλάδα πρέπει πάντα να είναι επισπεύδουσα της ειρήνης και της εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00