Αρχική » Διονύσης Καλαματιανός: «Οι πολίτες θέλουν ισχυρό και δυνατό ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ»


Στην πολύ μεγάλη συμμετοχή των πολιτών για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στην σημασία της εστίασε ο Διονύσης Καλαματιανός σε τηλεοπτική του παρουσία. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, από τη μαζικότητα της προσέλευσης στην εκλογική διαδικασία της 17ης Σεπτεμβρίου εστάλησαν πολλά μηνύματα προς διάφορες κατευθύνσεις.
«Δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας προσήλθαν στις κάλπες για την ανάδειξη του νέου ή της νέας Προέδρου. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά θετικό αποτύπωμα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξέρχεται από τη δύσκολη θέση που βρισκόταν μετά τις εθνικές εκλογές. Το κλίμα έχει αλλάξει και υπάρχει μια αυξημένη δυναμική.
Με την εντυπωσιακή συμμετοχή τους, οι πολίτες έδειξαν πως θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να είναι ισχυρός και δυνατός, να ασκεί τα θεσμικά του καθήκοντα ως Αξιωματική Αντιπολίτευση διαμορφώνοντας παράλληλα την προγραμματική θέση και πρότασή του για προοδευτική διακυβέρνηση. Αυτό ακριβώς το μήνυμα ενδυνάμωσης, εμπιστοσύνης, ανανέωσης και ανασυγκρότησης δίνουν τα 40.000 νέα μέλη που συμμετείχαν στη διαδικασία.
Βεβαίως, υπήρξαν και άλλα μηνύματα που σχετίζονται με τα αρνητικά κυβερνητικά αποτελέσματα και την πολύ δύσκολη καθημερινότητα, καθώς οι πολίτες ασφυκτιούν όχι μόνο από την τεράστια ανασφάλεια που βιώνουν λόγω των καταστροφών από πυρκαγιές, πλημμύρες κ.α., αλλά και από την τεράστια ακρίβεια.»
Σχετικά με τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, τόνισε πως η ΝΔ βρίσκεται ήδη στον 5ο χρόνο διακυβέρνησης και τα αποτελέσματα για τους πολίτες είναι θλιβερά.
«Ακούμε συνεχώς τον Πρωθυπουργό να μιλάει για ατυχή γεγονότα, για χρόνιες παθογένειες και αναποδιές, αλλά και για μεταρρυθμίσεις που θέλει να κάνει.
Το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: 4 γεμάτα χρόνια κυβερνά τον τόπο, τώρα ανακαλύπτει τις παθογένειες και θα τις διορθώσει; Πρόκειται για ομολογία αποτυχίας. Δεν είναι, λοιπόν, μόνο τα ατυχή γεγονότα και οι αναποδιές, αλλά η συνολική κατάρρευση που προκύπτει από αρνητικά συμβάντα, όπως οι πλημμύρες στη Θεσσαλία, οι φωτιές στον Έβρο και στη Ρόδο αλλά και η περίπτωση του άτυχου Μιχάλη που δολοφονήθηκε όταν 150 νεοναζί διέσχισαν τη μισή χώρα και έφτασαν ανενόχλητοι έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.
Ειδικά δε στη Θεσσαλία, υπήρχε η προειδοποίηση του Ιανού πριν από 3 χρόνια. Επίσης, υπήρχαν οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων, λίγες ημέρες πριν από το συμβάν. Δυστυχώς, η Πολιτεία δεν ανταποκρίθηκε όπως θα έπρεπε και αποδείχτηκε ανοχύρωτη. Δεν έγιναν αυτά που έπρεπε να γίνουν, με χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι υπήρχαν κονδύλια ύψους 117 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για αντιπλημμυρικά έργα, δυστυχώς, όμως, υπήρξε μηδενική απορροφητικότητα. Επομένως, σε αυτή την περίπτωση δεν μιλάμε μόνο για ατυχή γεγονότα, αλλά, ουσιαστικά, για μια ανοχύρωτη Πολιτεία. Όλα αυτά για μια κυβέρνηση που μετράει ήδη μια τετραετία και όχι για ένα πολιτικό νήπιο.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00