Αρχική » Διονύσης Καλαματιανός: «Να απομονώσουμε τις ακροδεξιές, φασιστικές αντιλήψεις, θέσεις και συμπεριφορές»

Διονύσης Καλαματιανός: «Να απομονώσουμε τις ακροδεξιές, φασιστικές αντιλήψεις, θέσεις και συμπεριφορές»

από Maria Petroutsa

Παρέμβαση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύση Καλαματιανού, στην Ολομέλεια της Βουλής, για το απαράδεκτο και καταδικαστέο περιστατικό βιαιοπραγίας εντός του Κοινοβουλίου

Καταδικάζουμε με απερίφραστο τρόπο και με την ένταση που αρμόζει το πρωτοφανές, απαράδεκτο και χυδαίο αυτό περιστατικό της βιαιοπραγίας, της χειροδικίας, του ξυλοδαρμού εντός του Κοινοβουλίου.

Δεν αρμόζει στη δημοκρατία μας αυτή η συμπεριφορά.

Καταδικάζουμε, όμως και για μια φορά ακόμα και τις συμπεριφορές που υποδαυλίζουν, που προκαλούν ακραίες θέσεις με στόχο το κλίμα όξυνσης και τη κάμψη του ελεύθερου φρονήματος και της ελεύθερης συνείδησης των Βουλευτών.

Βεβαίως συμφωνούμε κύριε Πρόεδρε της Βουλής με τις ενέργειες που κάνατε, δηλαδή της επιβολής πειθαρχικών μέτρων κατά του Βουλευτή ο οποίος προέβη στη χειροδικία. Πιστεύουμε ότι σύντομα θα συνέλθει και η Επιτροπή Δεοντολογίας ώστε να λάβει τα κατάλληλα μέτρα  εναντίον αυτής της συμπεριφοράς και αυτού του προσώπου.

Θα πρέπει όμως όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες να είμαστε σε εγρήγορση. Να μην επιτρέψουμε τέτοιες συμπεριφορές, να απομονώσουμε τις ακροδεξιές, φασιστικές αντιλήψεις, θέσεις και συμπεριφορές. Να απομονώσουμε και να καταδικάσουμε το πνεύμα όξυνσης και διχασμού, τα χτυπήματα στη δημοκρατία μας και το κράτος δικαίου.

Το πολίτευμά μας, η δημοκρατία έχει ριζώσει στον τόπο που τη γέννησε και δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσουμε πίσω στο σκοτεινό παρελθόν του διχασμού, των διώξεων και της καχεκτικής δημοκρατίας. 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00